fbpx

header

Posetite grupnu izložbu „Format grafika 2022.“

format-grafika-izlozba-2022

Grupna izložba grafike malog formata pod nazivom „Format grafika 2022.“ otvorena je 13. maja. U okviru francuskog festivala grafike „Fête de l`estampe 2022.“ grafička sekcija ULUS-a organizovala je ovu izložbu.

 

„Festival Fête de l`estampe 2022.“ organizuje francusko udruženje grafičara Manifestampe ‒ Fédération nationale de l’estampe. Festival podrazumeva kompleksan internacionalni jednodnevni program raznovrsnih događaja. Ti događaji se održavaju 26. maja u Francuskoj i u drugim zemljama širom sveta.

 

Izložba „Format grafika 2022.“ sa pratećim programom je prošla selekcionu komisiju. Izložba će biti priređena u donjem prostoru Galerije ULUS.

 

Postavka se može pogledati sve do 30. maja 2022. godine. Planiran je celodnevni program aktivnosti za 26. maj dok će ostali termini biti definisani u dogovoru sa učesnicima.

 

Na izložbi će učestvovati umetnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

 

Tokom trajanja izložbe planirane su prezentacije, demonstracije grafičkih tehnika i razgovori o grafici. Poseban fokus je na značaj grafike malog formata, njenom doprinosu slobodnom umetničkom izrazu, međunarodnoj saradnji i razmeni, umetničkoj i izlagačkoj komunikaciji, mobilnosti u aktuelnim pandemijskim okolnostima, kao i razmena grafika među umetnicima.

 

Kao deo šireg programa festivala „Fête de l`estampe 2022.“ ova izložba će pružiti mogućnost za povezivanje sa grafičarima iz celog sveta. Izložba će takođe pružiti i priliku za prezentaciju savremenih stremljenja na domaćoj grafičkoj sceni, stvaralaštva mladih umetnika, kao i za animiranje šire publike.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište