fbpx

header

Posetite grupnu izložbu „Format grafika 2022.“

format-grafika-izlozba-2022

Grupna izložba grafike malog formata pod nazivom „Format grafika 2022.“ otvorena je 13. maja. U okviru francuskog festivala grafike „Fête de l`estampe 2022.“ grafička sekcija ULUS-a organizovala je ovu izložbu.

 

„Festival Fête de l`estampe 2022.“ organizuje francusko udruženje grafičara Manifestampe ‒ Fédération nationale de l’estampe. Festival podrazumeva kompleksan internacionalni jednodnevni program raznovrsnih događaja. Ti događaji se održavaju 26. maja u Francuskoj i u drugim zemljama širom sveta.

 

Izložba „Format grafika 2022.“ sa pratećim programom je prošla selekcionu komisiju. Izložba će biti priređena u donjem prostoru Galerije ULUS.

 

Postavka se može pogledati sve do 30. maja 2022. godine. Planiran je celodnevni program aktivnosti za 26. maj dok će ostali termini biti definisani u dogovoru sa učesnicima.

 

Na izložbi će učestvovati umetnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

 

Tokom trajanja izložbe planirane su prezentacije, demonstracije grafičkih tehnika i razgovori o grafici. Poseban fokus je na značaj grafike malog formata, njenom doprinosu slobodnom umetničkom izrazu, međunarodnoj saradnji i razmeni, umetničkoj i izlagačkoj komunikaciji, mobilnosti u aktuelnim pandemijskim okolnostima, kao i razmena grafika među umetnicima.

 

Kao deo šireg programa festivala „Fête de l`estampe 2022.“ ova izložba će pružiti mogućnost za povezivanje sa grafičarima iz celog sveta. Izložba će takođe pružiti i priliku za prezentaciju savremenih stremljenja na domaćoj grafičkoj sceni, stvaralaštva mladih umetnika, kao i za animiranje šire publike.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište