fbpx

header

Planeta dizajna u Domu kulture Studentski grad

Planeta dizajna

U četvrtak, 7. aprila, u Domu kulture Studentski grad otvorena je izložba “Planeta dizajna”, koja će trajati sve do 20. aprila, na kojoj će studenti Akademije tehničkih studija izložiti svoje radove.

 

Akademija tehničkih studija iz Beograda, odsek beogradska politehnika od 2004. godine održava godišnju izložbu radova studenata dizajna u mesecu aprilu u Velikoj galeriji Doma kulture Studentski grad na Novom Beogradu, kao integralni deo nastavnog procesa.

 

Ove godine radovi će biti izloženi u Maloj galeriji sa radovima sa Master strukovnih studija na grafičkom dizajnu. Naslovna tema ovogodišnje izložbe studentskih radova „Planeta Dizajna“, odnosi se na uspostavljanje međusobnog uticaja i povezivanja sa Planetom Zemljom na kojoj živimo.

 

Studenti su kreirali svoju Planetu Dizajna i na taj način žele da pokažu kako treba da izgleda Planeta na kojoj živimo u budućnosti, a na koji način uz pomoć eko održivog dizajna možemo da utičemo na globalne procese održavanja i očuvanja naše Planete Zemlje.

 

 

Na ovoj svojevrsnoj smotri studentskih radova prikazuju se javnosti najbolji radovi i kreacije iz dizajna i umetničkih predmeta, studijskih programa osnovnih studija, sa četiri akreditovana studijska programa: Grafički dizajn, Dizajn industrijskih proizvoda, Modni dizajn, Koncept i karakter dizajn i Master strukovnih studija na grafičkom dizajnu.

 

Na otvaranju izložbe će biti dodeljene nagrade za najbolja godišnja ostvarenja iz oblasti dizajna i likovne umetnosti. Nagrade nose nazive profesora osnivača Odseka za dizajn: Miodraga Vartabedijana, Gojka Varde i Lazara Bunovića. Izložba će biti prikazana u okviru virtuelne galerije na sajtu škole i preko društvenih mreža.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište