fbpx

header

“Persefonin put” Suzane Vulović u Galeriji Lucida

Persefonin put - Suzana Vulović

Izložba Suzane Vulović „Persefonin put“ održaće se 8. jula u Galeriji Lucida (Čika Ljubina 11), sa početkom u 18 časova.

 

„Persefonin put“  je put revidiranja doživljaja, osećanja, uzbuđenja, odluka, iščezavanja. U pitanju je ciklus kretanja kroz emotivna i umetnička stanja, delovanja i aktivnosti na putu spoznaje. Tome je prethodila odluka umetnice da se suoči sa svim uzrocima i posledicama, koji mogu biti mukotrpni poput rađanje slike.

 

Pokrenuti sentimente i sedimente proživljenog iskustva koje se vremenski uslovno završilo, hrabar je pokušaj da se oživi, zarad višeg umetničkog cilja,  zarad ideje i provuče kroz iglene uši jednog slikarskog postupka. Ovakav čin možda ne bi bio izvodljiv i moguć da umetnica ne vidi jednu nijansu pozitivističko, vitalnog, okrepljujućeg u bezvremenom entitetu, zvanom ljubav, u samo jednom od mnogobrojnih lica i obličja. Onu vrednu života i smrti, kako slike tako i čoveka.

 

Suzana se do sada bavila sećanjima, više pasivnim pristupom, dok sada samu sebe aktivira, retroaktivno angažuje i obnavlja procese u sebi. Tako da se bori sa slikom prilikom stvaranja.

 

Dominantna je akcija na polju emocija, impresije i ekspresije, a sve se odražava na sam čin rada. Postaje teško terminološki razdvojiti, pa možemo prigrliti više termina kojima bi se mogli objasniti likovna težnja umetnice, action painting, passion painting, emotion painting.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suzana Su Vulovic (@suzanavulovic_su)

 

Suzana Vulović, ma. akademski slikar

 

Rođena u Ivanjici 1991 godine. Član ULUSA. Predsednik udruženja LIBRIA – koje se bavi istraživanjima i produkcijom prve ilustrovano-taktilne knjige bajki za slepu i videću decu u regionu. Pred aktivne umetničke i izlagačke delatnosti bavi se ilustracijom dečijih publikacija, knjiga poezije i pedagoškim radom.

 

Osnovne i master studije završava 2017 godine na Akademiji Lepih Umjetnostu u Trebinju, na katedri za slikarstvo, kao više puta nagrađivan student.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište