fbpx

header

Performans slikanje zatvorenih očiju – In corpore sano

slikanje

Performans slikanje zatvorenih očiju •IN CORPORE SANO•, održan je u Galeriji No Concept uz učešće više desetina radoznalih posetilaca.

 

Dođite na „Piknik“ ispred MSU!

 

Ovaj neobičan i zanimljiv koncept umetnice Ružice Milovanović naišao je na veliko oduševljenje jer se u specijalnom ambijentu uz boje i posebnu muziku mogla osetiti prijatna atmosfera.

 

 

Slikanje zatvorenih očiju je jedinstven koncept, čija je zamisao da se svaki od učesnika u potpunosti prepusti svojim osećajima. Zapravo da ih iskaže u bojama sa povezom preko očiju, četkicama u rukama uz posebne muzičke tonove. Kroz priodni osećaj slobode, uz instrukcije umetnice, jedna preko druge, nizale su se kreativne kompozicije učesnika.

 

 

„Iza sebe imam lepu i dugu karijeru fotografa, dok je slikanje moja pasija. Život živim kroz umetnost, a ‘Slikanje zatvorenih očiju’ je izum koji ljudima menja sopstvenu percepciju. Nešto rečima neobjašnjivo. Ovaj osmočasovni RMperformans je za mene rekord sopstvenih granica. I dok se moji utisci i emocije još uvek slažu kao kockice, osmeh u duši je veliki jer su reakcije učesnika fantastične. Svi su oduševljeni, srećni i bez teksta ali sa punim srcem.“, izjavila je Ružica Milovanović.

 

Roma Company je obezbedila i donirala neophodan materijal za slikanje po zidu, ateljeu umetnice 31st House of ART iz kog izlaze sve njene ideje.

 

 

Projekat ‚‚Slikanje zatvorenih očiju •IN CORPORE SANO• RMperformans22” naišao je na veliko interesovanje pristunih posetilaca i učesnika te u iščekivanju novog performansa ostaje nam da uživamo u sumiranju utisaka i vizuelnog uživanja u slikama ovekovečenim prethodnog vikenda.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište