fbpx

header

„Peace.Love.“ izložba za 13. rođendan KC Grada

peace.love.-izlozba-2022

Izložba plakata „Peace.Love.“ biće otvorena u čast 13. rođendana Kulturnog centra Grad.

 

KC Grad tradicionalno slavi rođendan sa Ambasadom Kraljevine Holandije. Uz podršku ove Ambasade je stari magacin iz 1884. godine transformisan u današnji nezavisni kulturni centar. Izložbu „Peace.Love.“ otvoriće NJE Joost Reintjes, Ambasador Kraljevine Holandije.

 

– Sasvim je očekivano da ulazak u tinejdžersko doba donosi velike promene u život mlade osobe. Otkrivati, istraživati, pronalaziti svoj svet… Biti pomalo lenj, zbunjen, ponekad ljut na sve oko sebe, ali zainteresovan za svoje društvo, za novu muziku, za svoj sopstveni stil. I naravno razmišljati o svojoj budućnosti, brinuti o okolini i bliskim osobama, postajati odgovoran…. Tako i KC Grad ulazi u svoje tinejdžersko doba… I jako smo ponosni na činjenicu da smo 13 godina sa vama! – kažu iz Kulturnog centra Grad.

 

Na izložbi učestvuju Stojanović Futro, Monika Lang, Zvezdana Stojmirović, Dechko Tzar, Slaviša Savić, Katarina Mrčela, Jovana Krneta, Jasmina Pavlović, Aleksandra Nina Knežević i Dima Pantyushin.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gradska galerija (@gradska_galerija)

 

Naslov izložbe naravno upućuje na ono što jedino može da se poželi u ovom trenutku, na ličnom, lokalnom, ali i globalnom nivou.

 

– Po nama na žalost svelo se na osnovno… Ljudi, stanite i razmislite malo, brinite jedni o drugima, brinite o našoj okolini, ne trujte, ne otimajte, ne ubijajte. Sve to su na ovim prostorima već prošle generacije čija su deca sada upravo tinejdzeri koji tek treba da otkriju svet. Novi mladi, pametni, talentovani, spremni za život zaslužili su da napreduju, a ne da nazaduju i strepe od haosa – poručili su iz KC Grada.

 

Izložba „Peace.Love.“ predstaviće ilustracije, plakate izuzetnih umetnika. Radovi će se naći u prodaji, a prihod od prodaje namenjen je organizacijama koje rade sa izbeglicama.

 

Autor projekta je umetnička direktorka KS Grad-a Ljudmila Stratimirović.

 

Izložba se otvara u ponedeljak 25. aprila sa početkom u 20 časova u Gradskoj galeriji. Galeriju možete posetiti svakog dana od 16 do 20 časova do 30. aprila do kada je i otvorena izložba.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište