fbpx

header

Pavel Surovi sa srpskim ratnicama osvojio tri medalje

Pavel Surovi

Na svetskom takmičenju profesionalnih fotografa WPE International Photography Awards u Francuskoj, u Parizu, srpski fotograf Pavel Surovi iz Кisača osvojio je dve srebrne i jednu bronzanu medalju, takmičeći se pod zastavom Srbije.

 

Pavel Surovi je srebrnu medalju u kategoriji modna fotografija (Fashion/Beauty) dobio za fotografiju Anđela u rusinskoj udajnoj nošnji. A po jednu srebrnu i bronzanu medalju za dve fotografije iz kolekcije TRON. Izložba sa istovetnim nazivom ove godine je ekskluzivno otvorila Evropsku prestonicu kulture – Novi Sad 2022 za srpsku pravoslavnu Novu godinu u Novom Sadu.

 

David Pužado za Rebelgrade: Obožavam Beograd, ovde sam ostvario ono što sam želeo

 

Pavel Surovi

Pavel Surovi

 

Radove je ocenjivao žiri od 12 članova. Svoje radove na WPE takmičenje je prijavilo 9759 profesionalnih fotografa iz celog sveta.

 

– Ponosan sam što predstavljam Srbiju na ovako svetskom prestižnom WPE takmičenju u profesionalnoj fotografiji u Francuskoj. Ovo je veliki uspeh za Srbiju, srpske i rusinske narodne nošnje, ali i moju kreativnost koja je uspela da preskoči lokalne steroitipe, tradicionalistički pogled na narodnu nošnju i kreativne državne granice – rekao je kaže Pavel.

 

Pavel Surovi

Pavel Surovi

 

Ističe da je prezadovoljan što su njegove srpske ratnice u narodnim nošnjama i anđeli, koje je sam stvorio, ostavile veliki utisak na žiri.

 

-To je jedan novi svet Balkana između duhovnog i svetskog. Žiri je u komentarima napisao da se vidi da posedujem fotografske veštine i sposobnosti, vidljivu kreativnost i da dalje nastavim pomerati granice – objašnjava umetnik.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište