fbpx

header

Pavel Surovi sa srpskim ratnicama osvojio tri medalje

Pavel Surovi

Na svetskom takmičenju profesionalnih fotografa WPE International Photography Awards u Francuskoj, u Parizu, srpski fotograf Pavel Surovi iz Кisača osvojio je dve srebrne i jednu bronzanu medalju, takmičeći se pod zastavom Srbije.

 

Pavel Surovi je srebrnu medalju u kategoriji modna fotografija (Fashion/Beauty) dobio za fotografiju Anđela u rusinskoj udajnoj nošnji. A po jednu srebrnu i bronzanu medalju za dve fotografije iz kolekcije TRON. Izložba sa istovetnim nazivom ove godine je ekskluzivno otvorila Evropsku prestonicu kulture – Novi Sad 2022 za srpsku pravoslavnu Novu godinu u Novom Sadu.

 

David Pužado za Rebelgrade: Obožavam Beograd, ovde sam ostvario ono što sam želeo

 

Pavel Surovi

Pavel Surovi

 

Radove je ocenjivao žiri od 12 članova. Svoje radove na WPE takmičenje je prijavilo 9759 profesionalnih fotografa iz celog sveta.

 

– Ponosan sam što predstavljam Srbiju na ovako svetskom prestižnom WPE takmičenju u profesionalnoj fotografiji u Francuskoj. Ovo je veliki uspeh za Srbiju, srpske i rusinske narodne nošnje, ali i moju kreativnost koja je uspela da preskoči lokalne steroitipe, tradicionalistički pogled na narodnu nošnju i kreativne državne granice – rekao je kaže Pavel.

 

Pavel Surovi

Pavel Surovi

 

Ističe da je prezadovoljan što su njegove srpske ratnice u narodnim nošnjama i anđeli, koje je sam stvorio, ostavile veliki utisak na žiri.

 

-To je jedan novi svet Balkana između duhovnog i svetskog. Žiri je u komentarima napisao da se vidi da posedujem fotografske veštine i sposobnosti, vidljivu kreativnost i da dalje nastavim pomerati granice – objašnjava umetnik.

 

 

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište