fbpx

header

Otvoreno „Zlatno pero Beograda“ u Кonaku kneginje Ljubice

Izložba „Zlatno pero Beograda – 16. Međunarodno bijenale ilustracije“ u svom 51. izdanju svečano je otvorena u Кonaku kneginje Ljubice u Beogradu u organizaciji Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS), i trajaće do 3. decembra.

 

Predsednica Umetničkog saveta ULUPUDS-a Snežana Pešić Rančić istakla je da program manifestacije obuhvata radove 130 ilustratora iz Srbije i sveta, među kojima se brojnošću ističu ilustratori iz Irana.

 

-Žiri je u protekla tri meseca imao dosta radova da pregleda i odabere najbolje radove. Nadam se da će izloženi, zajedno sa pratećim programom, upotpuniti tu prazninu koja se u ovoj zemlji pojavila u prezentovanju ilustracija. Ovi radovi imaju neverovatan raspon i izuzetnu estetiku koja odgovara današnjem vremenu – rekao je predsednik organizacionog odbora 51. “Zlatnog pera Beograda“ David Vartabedijan.

 

Umetnici čiji su radovi izloženi su Bojana Stojanović, Manja Radić Mitrović, Darko Grkinić, Dominika Lizonova, Anka Arsenić, Anita Milić, Roman Peklaj itd.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište