fbpx

header

Otvorena nova galerija „Sanjaj“: Posetite „Tragače snova“

Galerija Sanjaj / Nolens Volens Media

Beograd je dobio još jednu galeriju. Galerija Sanjaj (Dositejeva 11) počela je sa radom 10. novembra izložbom TRAGAČI [SNOVA]. Postavku čine dela tri mlada, ali afirmisana autora, Marka Kusmuka, Damjana Kovačevića i Vladimira Lalića.

 

Galerija Sanjaj / Vladimir Popović

 Vladimir Popović

 

Izložbu prati katalog sa fotografijama i tekstom u kojem se navodi da je izložba TRAGAČI [SNOVA] [… Svojevrsni dijalog koji se uspostavlja unutra prostora koji su „zaposele” napete lične vizije, otvara nemerljive mogućnosti ponovnog iščitavanja i identifikovanja sa estetsko-poetskim likovnim iskazima Kusmuka, Kovačevića i Lalića.

 

U ovoj vrsti postavke posebno je izazovno i inspirativno sagledati kontekst u kojem se unutrašnje predstave materija lizuju u umetničko delo. Svaki od autora, radeći nezavisno od preostale dvojice, samo stalno gradi i nadograđuje svoj mikroekosistem, čiji temelji leže na kontrapunktovima realnog i nadrealnog, konstrukcije i dekonstrukcije, fizičkog i metafizičkog, uznemirujuće i svesmirujućeg… ].

 

 

U cilju zbližavanja publike i umetnosti galerija organizuje stručna vođenja za sve zainteresovane, kao i posebna vođenja za studente. Ovim putem vas pozivamo da tragate sa nam u subotu 27. 11. u 12 časova u galeriji, kada će se organizovati drugo po redu stručno vođenje kroz postavku.

 

Izložbu možete pogledati do 2. decembra, a radno vreme galerije je ponedeljak – petak 12 – 20 h i subota 11 – 15 h.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište