fbpx

header

Otvorena nova galerija „Sanjaj“: Posetite „Tragače snova“

Galerija Sanjaj / Nolens Volens Media

Beograd je dobio još jednu galeriju. Galerija Sanjaj (Dositejeva 11) počela je sa radom 10. novembra izložbom TRAGAČI [SNOVA]. Postavku čine dela tri mlada, ali afirmisana autora, Marka Kusmuka, Damjana Kovačevića i Vladimira Lalića.

 

Galerija Sanjaj / Vladimir Popović

 Vladimir Popović

 

Izložbu prati katalog sa fotografijama i tekstom u kojem se navodi da je izložba TRAGAČI [SNOVA] [… Svojevrsni dijalog koji se uspostavlja unutra prostora koji su „zaposele” napete lične vizije, otvara nemerljive mogućnosti ponovnog iščitavanja i identifikovanja sa estetsko-poetskim likovnim iskazima Kusmuka, Kovačevića i Lalića.

 

U ovoj vrsti postavke posebno je izazovno i inspirativno sagledati kontekst u kojem se unutrašnje predstave materija lizuju u umetničko delo. Svaki od autora, radeći nezavisno od preostale dvojice, samo stalno gradi i nadograđuje svoj mikroekosistem, čiji temelji leže na kontrapunktovima realnog i nadrealnog, konstrukcije i dekonstrukcije, fizičkog i metafizičkog, uznemirujuće i svesmirujućeg… ].

 

 

U cilju zbližavanja publike i umetnosti galerija organizuje stručna vođenja za sve zainteresovane, kao i posebna vođenja za studente. Ovim putem vas pozivamo da tragate sa nam u subotu 27. 11. u 12 časova u galeriji, kada će se organizovati drugo po redu stručno vođenje kroz postavku.

 

Izložbu možete pogledati do 2. decembra, a radno vreme galerije je ponedeljak – petak 12 – 20 h i subota 11 – 15 h.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište