fbpx

header

Otvorena izložba fotografija portreta Predraga Mitića

Izložba-fotografija-ventil-2022

Izložba fotografija pod nazivom „Ventil“ otvorena je u Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu. Na izložbi publika ima priliku da pogleda 50 portreta ličnosti iz različitih oblasti.

 

Autor je Predrag Mitić, dugogodišnji foto-reporter i urednik fotografije u Novostima. Na fotografijama su osim fotoreportera, novinara i urednika i političari, glumci i mnogi drugi.

 

Prema rečima autora, naziv „Ventil“ je simboličan i govori o tome da je fotografisanje portreta bio njegov način za opuštanje.

 

– Pošto sam dugo godina radio kao fotoreporter, posle svih dnevnih događaja morao sam da se opustim i ovo je bio moj način za to – rekao je Mitić.

 

Radovi su nastali u studijskim uslovima ili pod diskretnim svetlom na stepeništu zgrade kompanije Novosti. Portreti kroz igru svetla, senki i emocija komuniciraju sa posmatračem.

 

Od kurira, preko novinara, kolega fotoreportera do aktuelnih političara, Mitić fotografiše čoveka kao simbol jednog vremena. Ne pravi razliku između onoga čime se bavi, čime do izražaja dolazi karakteristika osobe, što je suštinska snaga portreta.

 

– Ličnosti sam birao po srcu. Nekog sam odsanjao, nekoga zamolio da ga slikam, a neko je molio mene i tako su i nastale fotografije – kaže Mitić.

 

Izložba fotografija će biti otvorena deset dana, a tokom godine će se naći će i u foto-monografiji.

 

Događaju je, između ostalih, prisustvovao i predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić, čiji je portret deo izložbe „Ventil“.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište