fbpx

header

Otvaranje samostalne izložbe „Trenuci“ Sanje Crnjanski

Sanja-Crnjanski-trenuci-izlozba-2022

Samostalna izložba „Trenuci“ Sanje Crnjanski biće otvorena u galeriji Stepenište.

 

– Kroz istraživanje ideje trenutka, tragala sam za pristupom koji bi istovremeno ostvario utisak prikaza i odjek „nevidljivog ostatka“. Tragova elemenata čiji susret u pravo vreme i na pravom mestu ostvaruje specifičan i neponovljiv spoj – rekla je Sanja Crnjanski uoči samostalne izložbe.

 

Kontradiktornost karakteristična za ovaj fenomen, istaknuta kroz odnos moći koju može da poseduje i meru svog trajanja, prelila se na crtež.

 

Otvaranje izložbe „Trenuci“ zakazano je za 1. jun sa početkom u 19 sati.

 

Sanja Crnjanski je rođena 1980. godine u Beogradu. Godine 2002. upisuje studije na Fakultetu likovnih umetnosti na odseku Slikarstvo. Diplomirala je 2008. godine u klasi prof. Darije Kačić. Doktorske umetničke studije završila je 2021. godine na istom fakultetu pod mentorstvom prof. Jasmine Kalić. Izlagala je radove na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja. Član je ULUS-a od 2009. godine.

 

Samostalna izložba traje do 13. juna i otvorena je za sve posetioce svakog dana od 10 do 20 časova.

 

Centar za likovno obrazovanje Šumatovačka je ustanova kulture od značaja za Grad Beograd. Ova institucija je osnovana 1948. godine. Šumatovačka škola i centar umetničkog stvaralaštva su u srcu Vračara.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište