fbpx

header

Otvaranje prodajne izložbe „Buđenje“ u DivArtu

buđenje-izlozba-2022

U galeriji „Atelier DivArt“ biće otvorena prodajna izložba „Buđenje“. Reprezentativnom izložbom međunarodnog prolećnog salona objedinjena su dela 112 stvaralaca.

 

Neki od njih su iz Srbije i okruženja, ali je tu i 11 ruskih umetnika i nekoliko mladih stvaralaca, još uvek studenata, prepoznatih kvalitetom.

 

Postavka sintetizuje raznorodna dela slikara i vajara različitih generacija i stremljenja, poetika i tehnika. Oni prenose svojim energijama duh vremena u kome živimo, kao i buđenje sopstvenosti. Njihove artikulacije se kreću od realnog i prepoznatljivog, do alegorijskog i vanpojavnog, a kadkad i svedenog i apstraktnog.

 

Izložba je intimnog karaktera, odnosno dela su malih dimenzija. Taj format pruža da fokus bude na minuciznosti i detaljima, što pokazuje umetničku posvećenost i strpljenje.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DivArt Atelier (@atelierdivart)

 

Dobitnica nagrade za slikarstvo je Jelena Trajković Popivoda za rad iz ciklusa „Vortex“. Višeslojno delo u kome nage ženske figure, u pokretu i traganju, kao da izlaze iz formata slike i simbolizuju prevazilaženje barijera… Delo je izvedeno na staklu i tako dodatno dobilo na atrakivnosti.

 

Pohvale, za slikarstvo su dobile i Jovana Đorđević za kolaž „Formiranje“ i Jelena Tijanić Savić za delo „Buđenje doma“.

 

Laureat u kategoriji vajarstvo je Nedim Hadži Ahmetović za delo iz ciklusa „Fragment of time travelling“. Animalni motiv, koji je nosilac kompozicije, ne sagledavamo realistično, no kao prizor dualističke prirode, svesnog i nesvesnog, slabog i snažnog.

 

U ovoj kategoriji pohvaljena je Sanja Sremac za skulpturu „Crvenoglavci“, kao i Natalija Stamenković za diptih – instalaciju „Kolačić za dobro jutro“.

 

Izložba je otvorena do 11. maja radnim danima od 12 do 20 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište