fbpx

header

Otvaranje prodajne izložbe „Buđenje“ u DivArtu

buđenje-izlozba-2022

U galeriji „Atelier DivArt“ biće otvorena prodajna izložba „Buđenje“. Reprezentativnom izložbom međunarodnog prolećnog salona objedinjena su dela 112 stvaralaca.

 

Neki od njih su iz Srbije i okruženja, ali je tu i 11 ruskih umetnika i nekoliko mladih stvaralaca, još uvek studenata, prepoznatih kvalitetom.

 

Postavka sintetizuje raznorodna dela slikara i vajara različitih generacija i stremljenja, poetika i tehnika. Oni prenose svojim energijama duh vremena u kome živimo, kao i buđenje sopstvenosti. Njihove artikulacije se kreću od realnog i prepoznatljivog, do alegorijskog i vanpojavnog, a kadkad i svedenog i apstraktnog.

 

Izložba je intimnog karaktera, odnosno dela su malih dimenzija. Taj format pruža da fokus bude na minuciznosti i detaljima, što pokazuje umetničku posvećenost i strpljenje.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DivArt Atelier (@atelierdivart)

 

Dobitnica nagrade za slikarstvo je Jelena Trajković Popivoda za rad iz ciklusa „Vortex“. Višeslojno delo u kome nage ženske figure, u pokretu i traganju, kao da izlaze iz formata slike i simbolizuju prevazilaženje barijera… Delo je izvedeno na staklu i tako dodatno dobilo na atrakivnosti.

 

Pohvale, za slikarstvo su dobile i Jovana Đorđević za kolaž „Formiranje“ i Jelena Tijanić Savić za delo „Buđenje doma“.

 

Laureat u kategoriji vajarstvo je Nedim Hadži Ahmetović za delo iz ciklusa „Fragment of time travelling“. Animalni motiv, koji je nosilac kompozicije, ne sagledavamo realistično, no kao prizor dualističke prirode, svesnog i nesvesnog, slabog i snažnog.

 

U ovoj kategoriji pohvaljena je Sanja Sremac za skulpturu „Crvenoglavci“, kao i Natalija Stamenković za diptih – instalaciju „Kolačić za dobro jutro“.

 

Izložba je otvorena do 11. maja radnim danima od 12 do 20 časova.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

radionica-fotografije-2022
Besplatna radionica fotografije za mlade
ensh-niko-nikolic-kvaka-22
Ensh + Niko Nikolić koncertom u Kvaka 22
Thrift-Market-kvaka-22-2022
Treći Thrift Market u prostoru Kvaka 22
nft-miodrag-pejakovic-it-2022
IT inženjer Migabajt objašnjava kako do zarade od NFT
kulturna-dešavanja
Sva kulturna dešavanja u gradu narednih dana

Pozorište