fbpx

header

Otvaranje izložbe „Slika/Sada“ u paviljonu „Cvijeta Zuzorić“

slika-sada-izlozba-2022

Izložba „Slika/Sada“ se održava od 24. februara u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“, a svečano otvaranje je istog dana sa početkom u 19 časova.

 

Ovogodišnja izložba Slikarske sekcije ULUS-a pod nazivom „Slika/Sada“ je zamišljena saglasno konceptu umetnika Mihaela Milunovića. Prema njemu, era u kojoj uveliko živimo, era post-humanizma i post-interneta, utiče na slikarsku praksu koja je ispresecana uticajima koji više nego ikada ranije dolaze iz sfere tehnologije.

 

Ipak, to ne znači da je slikarstvo, taj stari i pouzdani medij izgubio na svom značaju i na svojoj snazi. Naprotiv, ono je upravo najbolji tehnološki vid prenosa i reflektovanja toga šta znači živeti u kulturi u kojoj je upravo slika postala njena osnovna valuta.

 

Uzajamni odnos slike i objektivne stvarnosti, kreira nove procese u razumevanju nivoa interakcija, definisanju ključnih punktova. Ukazuje na moguće pravce u kojima će se ovaj medij obnavljati i poetski ostvarivati.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ULUS (@ulus.rs)

 

„Slika/Sada“ bi trebalo da publici predstavi ne samo revijalni presek srpskog savremenog slikarstva. Akcenat je stavljen na već striktan i promišljen izbor unutar najsavremenijih slikarskih praksi. One su konačno dostigle zrelost da se prikažu u okviru jasnog koncepta.

 

Izložbu kroz program ULUS-a podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

 

Posetioci će moći da pogledaju izložbu „Slika/Sada“ do 17. marta 2022. godine.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište