fbpx

header

Otvaranje izložbe „Ponesi svoj projekat“ u BINA kabini

izlozba-Ponesi-svoj-projekat-2022

Izložba „Ponesi svoj projekat“ u okviru 17. BINA biće otvorena u dvorištu Fakulteta likovnih umetnosti.

 

Na ovoj izložbi učestvuju mladi timovi Modelart Arhitekti i Centar za digitalni dizajn. Oni predstavljaju svoje kreativne ideje bazirane na različitim principima projektovanja kroz teoriju i praksu. Kustoskinja je Natalija Đukić.

 

Saradnja timova Modelart arhitekti i Centar za digitalni dizajn je primer kontinualnog istraživanja na velikom broju projekata. Saradnja istraživačke institucije i privatne prakse je rezultirala unikatnim projektima. Ova izložba prikazuje njihov proces nastajanja kroz različite faze. Kreativnost kao osnovni pokretač arhitektonske struke u ovom slučaju nije jednosmerna. Ona se hrani i obnavlja kroz istraživanje i realizaciju projekata različitog obima.

 

Modelart arhitekti osnovan je 2009. godine i njegov rad se zasniva na konstantnom istraživanju i eksperimentisanju kroz sve faze rada na projektu.

 

Arhitekturu smatraju procesom koji se ne završava realizacijom, tj. izgradnjom, nego se nastavlja kroz život objekta i interakciju sa korisnicima. Upravo zato je težište rada na odnosu sa klijentima i korisnicima prostora, na socijalnoj dimenziji arhitekture. U studiju se konstantno istražuju različite tehnike izrade, kroz eksperimentisanje sa formom i primenom različitih materijala.

 

Centar za digitalni dizajn (CDD) osnovan je 2014. godine na Fakultetu tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu. CDD je posvećen razvoju i istraživanju primene savremenih tehnologija u oblasti arhitekture. Ekspanzija novih tehnologija u procesu projektovanja, vizualizacije i građenja (fabrikacije) omogućila je razvoj savremene arhitekture na način koji ranije nije bio moguć. Cilj Centra je istraživanje, projektovanje i realizacija specifičnih arhitektonskih problema primenom naprednih tehnika modelovanja, programiranja, robotike u arhitekturi i digitalne fabrikacije.

 

BINA tim kroz program „Ponesi svoj projekat“ želi da afirmiše i inicira povezivanje mladih autora ka formiranju BINA ALUMNI KLUBA. U pitanju je kreativni hub koji bi uspostavio nove mreže mladih profesionalaca u udruživanju i deljenju znanja i iskustva kao i razvoja ideja preko multidisciplinarnih projekata, učestvovao u razvoju evropskih iskustava i promovisanju arhitekture kao dela kulture.

 

Izložba „Ponesi svoj projekat“ se otvara u četvrtak, 2. juna u 19 časova u BINA kabini Fakulteta likovnih umetnosti.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište