fbpx

header

Otvaranje izložbe „Ponesi svoj projekat“ u BINA kabini

izlozba-Ponesi-svoj-projekat-2022

Izložba „Ponesi svoj projekat“ u okviru 17. BINA biće otvorena u dvorištu Fakulteta likovnih umetnosti.

 

Na ovoj izložbi učestvuju mladi timovi Modelart Arhitekti i Centar za digitalni dizajn. Oni predstavljaju svoje kreativne ideje bazirane na različitim principima projektovanja kroz teoriju i praksu. Kustoskinja je Natalija Đukić.

 

Saradnja timova Modelart arhitekti i Centar za digitalni dizajn je primer kontinualnog istraživanja na velikom broju projekata. Saradnja istraživačke institucije i privatne prakse je rezultirala unikatnim projektima. Ova izložba prikazuje njihov proces nastajanja kroz različite faze. Kreativnost kao osnovni pokretač arhitektonske struke u ovom slučaju nije jednosmerna. Ona se hrani i obnavlja kroz istraživanje i realizaciju projekata različitog obima.

 

Modelart arhitekti osnovan je 2009. godine i njegov rad se zasniva na konstantnom istraživanju i eksperimentisanju kroz sve faze rada na projektu.

 

Arhitekturu smatraju procesom koji se ne završava realizacijom, tj. izgradnjom, nego se nastavlja kroz život objekta i interakciju sa korisnicima. Upravo zato je težište rada na odnosu sa klijentima i korisnicima prostora, na socijalnoj dimenziji arhitekture. U studiju se konstantno istražuju različite tehnike izrade, kroz eksperimentisanje sa formom i primenom različitih materijala.

 

Centar za digitalni dizajn (CDD) osnovan je 2014. godine na Fakultetu tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu. CDD je posvećen razvoju i istraživanju primene savremenih tehnologija u oblasti arhitekture. Ekspanzija novih tehnologija u procesu projektovanja, vizualizacije i građenja (fabrikacije) omogućila je razvoj savremene arhitekture na način koji ranije nije bio moguć. Cilj Centra je istraživanje, projektovanje i realizacija specifičnih arhitektonskih problema primenom naprednih tehnika modelovanja, programiranja, robotike u arhitekturi i digitalne fabrikacije.

 

BINA tim kroz program „Ponesi svoj projekat“ želi da afirmiše i inicira povezivanje mladih autora ka formiranju BINA ALUMNI KLUBA. U pitanju je kreativni hub koji bi uspostavio nove mreže mladih profesionalaca u udruživanju i deljenju znanja i iskustva kao i razvoja ideja preko multidisciplinarnih projekata, učestvovao u razvoju evropskih iskustava i promovisanju arhitekture kao dela kulture.

 

Izložba „Ponesi svoj projekat“ se otvara u četvrtak, 2. juna u 19 časova u BINA kabini Fakulteta likovnih umetnosti.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište