fbpx

header

Otvaranje izložbe „Nije za preprodaju“

Izložba „Nije za preprodaju“

Izložba „Nije za preprodaju“ sa delima iz privatne kolekcije Slobodana Nešovića – Loke i Irene Nešović, biće otvorena u četvrtak, 19. maja u 19 časova u Prodajnoj galeriji „Beograd“.

 

Кustos izložbe je Boris Bota Miljković, reditelj i dugogodišnji kreativni direktor RTS-a. Na otvaranju će biti prisutni i umetnici Marina Marković, Tadija Janičić, Vuk Vidor, Uroš Đurić, Aleksandar Mladenović- Leka, Andrej Josifovski – Pijanista, Aleksandar Denić i Marija Dragojlović.

 

Izložba „Nije za preprodaju“ nema kustoski koncept niti uobrazilju da na bilo koji način utiče na ono što ćete kupiti. Izloženi radovi nisu klasifikovani ni po jednom usvojenom ili poznatom kriterijumu. Jedini kriterijum je da su kupljeni da bi bili čuvani i da bi se u njima uživalo. Većina radova je kupljena direktno od umetnika, neki od galerista, nešto i od trgovaca.

 

Кustos Boris Miljković povodom izložbe je istakao da se, kako je kazao, diskretni šarm privatne zbirke, ne može se na sa čim porediti.

 

-Taj šarm je važan gotovo onoliko koliko je važno socijalno, estetsko, političko ili antropološko istraživanje našeg trenutka. Zato mislim da je od priličnog značaja da Lokina lična kolekcija bar na trenutak boravi u ovom javnom prostoru i da se energija posebnog osećanja kolekcionarove stvarnosti nekako pomeša sa prostorom u kojem se, inače, izlažu i sakupljaju radovi umetnika namenjenih prodaji – objasnio je Miljković.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište