fbpx

header

Otvaranje izložbe mozaika „Kocka do kocke – leteći tanjir!“

Kocka-do-kocke-izlozba-2022

Izložba mozaika „Kocka do kocke – leteći tanjir“ je kustoski projekat Jelene Balević.

 

Na izložbi „Kocka do kocke – leteći tanjir!“ posetioci će se susresti sa individualnim umetničkim praksama šestoro autora.

 

Autori se na sebi svojstven način izražavaju u mozaiku, ispitujući njegove mogućnosti i iznalazeći inovativna rešenja koja eventualno mogu da anticipiraju neke od pravaca budućeg razvoja ove tradicionalne slikarske tehnike.

Izlozba-uk-parobrod-2022

Izložba

 

Postavka se i sama može posmatrati kao jedan mega mozaik umetnika različitih stvaralačkih poetika, manira i specifičnih tematskih okvira izražavanja.

 

U okviru eklektične postavke naći će se preko 40 reprezentativnih dela.

 

Kustoski koncept zasnovan je na vizuelno atraktivnoj izložbenoj postavci. Izložba je kreirana prvenstveno sa ciljem da privuče i zaintrigira širu javnost, onu čije je zanimanje za likovnu umetnost obično zanemarljivo.

 

 

Na izložbi učestvuju: Milica Vuković, Igor Marković, Jovana Filipović, Jelena Milatović, Danica Maksimović, Milan Ćuk.

 

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za petak, 15. april, u 19 časova u UK Parobrod. Posetioci će izložbu moći da pogledaju do 2. maja 2022. godine.

 

UK Parobrod jedna je od najznačajnijih referentnih tačaka savremene kulture u Beogradu. Community hub, nastao na tradiciji Školigrice i Škozorišta – Centra za kulturu Stari grad (Ljubice Beljanski Ristić), koji u svom drugom životu, za 10 godina svakodnevnog rada pokriva vizuelni program, film, pozorište, muziku, radionice i festivale, pop kulturu…

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište