fbpx

header

Otvaranje izložbe „CTRL+ALT+ŠIFT+N“ u Uličnoj galeriji

CTRL+ALT+ŠIFT+N-izložba-2022

Otvaranje izložbe Nikole Garovića „CTRL+ALT+ŠIFT+N“ biće ovekovečeno u Uličnoj galeriji.

 

Umetnik Garović rekao je da je „CTRL+ALT+ŠIFT+N“ skraćenica u fotošopu za pravljenje novog lejera. Zbog načina njegovog rada je izložba dobila takvo ime.

 

– U suštini naziv izložbe se povezuje sa bukvalnim značenjem zbog količine lejera koje koristim tokom rada, tačnije slojeva koji mi se preklapaju u samom radu. Samim tim, digitalnim radovima pristupam kao i slikanju uljem. Proces podslikavanja prati niz različitih slojeva koji se preklapaju preko toga i time se trudim da postignem dubinu u svom radu. Različite teksture i različiti potezi pri senčenju služe razvrstavanju različitih površina i materijala – rekao je Garović.

 

Nikola Garović je rođen 1996. godine u Kragujevcu, a završio Filološko umetnički fakultet, odsek grafički dizajn. Pobednik je XIX Bijenala studentske grafike Srbije. Izlagao je na dve grupne izložbe u prostorima doma kulture u Studentskom gradu u Beogradu i na izložbi „Most“ koja se održala na svim fakultetima primenjenih umetnosti u Srbiji.

 

Učesnik Trećeg međunarodnog Bijenala grafike 2018. godine, Dom Kulture u Čačku. Izlagao na XVII takmičenju malih grafika u muzeju Miasta Ostrow Wielkopolski u Poljskoj. Izlagao je samostalno u galeriji SKC-a u Kragujevcu 2020. godine.

 

Njegovi radovi našli su se i na međunarodnom takmičenju „Konstanin Veliki“ u Nišu, gde je osvojio treće mesto. Izlagao u sklopu projekta „Grafika Velikog formata“ u galeriji Akademije umetnosti u Novom Sadu. Učesnik Projekta „Hotel Beograd“ u sklopu Art Week Belgrade.

 

Otvaranje izložbe je zakazano za 11. mart sa početkom u 20 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište