fbpx

header

Otvaranje izložbe „A LOT“ Nikole Frajtaga u X Vitaminu

A Lot

U četvrtak, 23. juna, u galeriji “X vitamin” (Resavska, 19) od 20 časova otvara se izložba „A LOT“, autora Nikole Frajtaga.

 

Na izložbi „A Lot“ biće prikazani radovi iz Frajtagove najnovije serije, inspirisani starozavetnom pričom o Lotu i njegovim kćerima.

 

„Prepreka ili prag“: Izložba i performans Sanje Latinović

 

U svom radu autor često ukazuje na dela umetnosti prošlosti kreirajući sasvim jedinstven i upečatljiv izraz u mediju slike kombinovanom tehnikom na poliester filmu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by X-VITAMIN (@x_vitamin_artgallery)

“Frajtag pristupa slikarstvu kao palimsestu, arheološki de/re/konstruišući višestruke nivoe značenja kako bi učinio vidljivim i dalje – suprotstavio se kontroverzama u vizuelnoj reprezentaciji ženskog zadovoljstva.

 

Lot podseća na greh i tabu zadovoljstva, (za)mišljenih u ime našeg moralnog uzdizanja nauštrb življenog iskustva, telesnog zadovoljstva i želja žene – navodi teoretičarka umetnosti i medija Marija Ratković.

 

Izložbu možete posetiti do 20. jula, svakog dana od 14 do 20 časova.

 

Nikola Frajtag (1975, Ženeva) završio je osnovne studije na Ženevskom koledžu likovnih umetnosti (ESBA), 2003. godine.

 

Nakon trogodišnjeg putovanja kroz Afriku i Aziju seli se u Istambul. Od 2008. godine živi i radi u Londonu, da bi se preselio u Beograd 2019. godine. Izlagao je u Londonu, Parizu, Ženevi, Barseloni, Beogradu kao i na Shajraškom bijenalu.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište