fbpx

header

Otvaranje izložbe Sanje Knežević – „Power images – Images of power“

Power-images-izlozba-2022

Izložba nagrađivane fotografkinje Sanje Knežević „Power images – Images of power“ biće otvorena u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

 

Izloženi radovi predstavljaju svojevrstan kontrast suočenih slika. Slike, sa jedne strane, simbolizuju državnu vlast, a sa druge, pokazuju moć građanskog društva. To društvo koje iznova ukazuje na društvene probleme brojnim oblicima protesta, sa namerom da aktivno utiče na oblikovanje demokratije.

 

Izložbu fotografija će obogatiti nastup violončeliste Nemanje Stankovića.

 

Otvaranje izložbe „Power images – Images of power“ rezervisano je za 7. april sa početkom u 20 časova.

Program izložbe „Power images – Images of power“

 

U 20 časova će se obratiti Mihael Roik, direktor za Zapadni Balkan Fridrih Nauman fondacije za slobodu. Na izložbi će govoriti i Ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji Tomas Šib.

 

Član upravnog odbora Fridrih Nauman fondacije za slobodu Manfred Rihter i pozorišna rediteljka Milica Kralj će se pre same umetnice obratiti posetiocima na otvaranju.

 

Svečano otvaranje je u 20.20 sati kada će govoriti autorka izložbe i fotografkinja Sanja Knežević.

 

O autorki

 

Sanja Knežević rođena je u Beogradu. U svom radu teži ka društveno angažovanim temama koje se tiču slobode, pravde, ekologije, kulturnih fenomena, ali i izazova marginalizovanih populacija.

 

Tokom 2020. godine fotografisala je nedelju dana burne proteste u srpskoj prestonici. Fotografija koju je tamo snimila obeležila je prethodnu godinu osvajanjem Gran prija na Press Photo Srbija 2020, ali i Gran prija na regionalnom takmičenju Agencije Beta 2021. godine.

 

Sanjin fotografski pristup prepoznatljiv je i u njenom komercijalnom radu kao što je fotografisanje događaja. Jednako voli da beleži odlučujuće trenutke na ovim dešavanjima, jer oni oslikavaju život i od velikog su značaja za ljude koji je angažuju.

 

Diplomirala je fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i pohađala prestižne radionice i festivale. Provela je nekoliko godina živeći u Indoneziji, putujući i slikajući po jugoistočnoj Aziji. Godine 2018. izabrana je da bude među 10 fotografkinja iz celog sveta na festivalu Pil’Ours u Francuskoj.

 

Osvojila je nagrade na najvećim nacionalnim fotografskim konkursima, a na „Photo Week D.C.“ u Vašingtonu osvojila je prvu nagradu za portret.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište