fbpx

header

“Osmeh se vratio u grad” – povratak Nikole Žigona

Izložba slika “Osmeh se vratio u grad” koja je otvorena u četvrtak 7. aprila u Galariji RTS-a, označiće povratak Nikole Žigona iz inistranstva na domaću umetničku scenu.

 

-Slike na ovoj izložbi, nastale su kao rezultat moje duboke spoznaje, univerzalne, sveprožimajuće energije. Životne sile. Mnogo tekstova napisano je o likovnosti, poetici, istraživanjima u mojim delima, od strane likovnih kritičara, istoričara umetnosti, kolega umetnika, pisaca. Veoma sam zahvalan svima. Sada, a povodom ove izložbe, obraćam se lično, da u ovom trenutku, dok stojiš ispred moje slike, draga Dušo, osetiš tu silu, da je osetiš u svom krvotoku i da joj se prepustiš. Ta životna sila, nosi inteligenciju svega što živi, šifru svega što se rađa i razvija, nosi sklad i harmoniju. Ona je ta koja obnavlja, ona pobeđuje uvek i zasvagda. Svest da je to istina, izmamljuje osmeh, otvara srce i daruje radost svakom biću ove Planete. U ovim slikama, ne ukazujem, ne provociram, ne postavljam pitanja niti o jednoj društvenoj pojavi, sistemu, nijednom arhetipu, ni o kakvoj okolnosti – rekao je Nikola Žigon.

 

 

Poznati slikar je pritom istakao da ovaj put, ne daje prostor intelektualizmu, jer je njegova namera da širom otvori informaciono polje svesti o toj energiji, a kako je ukazao, zna, bili je svesni ili ne, da ona dejstvuje i nadilazi sve destrukcije.

 

-Nudim ti podsećanje na nju, lagano ljuljuškanje u miru i spokoju, treptaje radosti. Radujem se da vidim tvoj osmeh – kaže Nikola Žigon.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište