fbpx

header

„Odmor može da počne“: Kraj sezone u Kuli izložbom Deska

Odmor-može-da-počne-izlozba-kula-2022

Izložbena sezona u galeriji Kula se zatvara izložbom crteža svih formata Miloša Ćosovića Deska „Odmor može da počne“.

 

Tonuti u odmor znači opuštati čula, olabaviti sprege upravljanja životom na gomili frontova i uspostaviti ritam disanja koji puni mozak preko potrebnim kiseonikom. Tek kada u potpunosti izgubimo pojam o vremenskim kategorijama i orijentišemo se samo prema vremenu za obrok, kada rituale za preživljavanje zamenimo ritualima uživanja i kada bilo šta prestane da nas žulja, odmor je počeo. Odmor kao ogoljena istina nas samih i načina na koji posmatramo i osećamo. Kroz par dana kreće i kalednarsko leto, a odmor može (bi mogao) da počne.

 

Odmor-može-da-počne-izlozba-kula-2022

Foto: Promo/ Miloš Ćosović Desk

 

Izložba predstavlja kolekciju ručno rađenih crteža različitih formata nastalih u periodu od 2017. do 2022. godine. U njimaa Miloš Ćosović istražuje i preispituje fenomen odmora. Serije portreta ljudi, životinja, prirode i urbanog okruženja dokumenti su njegove prisutnosti i koncentracije. U momentu kada postaje kamera, crta kroz iskustvo svedoka, beleži neponovljivost situacija olovkama i flomasterima na papiru. Na izložbi će publika imati priliku da vidi umetnikov proces opuštanja i nestajanja pogleda i njegovu skoncentrisanog na lepotu trenutka.

 

Otvaranje je zakazano za četvrtak 23. jun sa početkom u 19 časova.

 

Odmor-može-da-počne-izlozba-kula-2022

Foto: Promo/ Miloš Ćosović Desk

 

Miloš Ćosović Desko je rođen 1989. godine u Beogradu. Masterirao na Fakultetu za medije i komunikacije, Digitalna umetnost sa temom Glič u svakodnevnom životu. Bavi se crtežom, analognim i digitalnim, neretko i pokretnim u video formatu sa zvukom. Pored ljubavi prema ilustraciji, uživa u stvaranju interaktivnih radova na internetu. U polju dizajna i vizuelnih komunikacija autor mnogih vizuelnih identiteta, plakata, objava, prostornih grafika i video radova.

 

Odmor-može-da-počne-izlozba-kula-2022

Foto: Promo/ Miloš Ćosović Desk

 

Gostujući je predavač na Dizajn semiraru u I.S. Petnica, a trenutno radi kao predavač na VŠLPUSS u Beogradu.

 

Izložbu „Odmor može da počne“ možete posetiti do 17. jula u galeriji Kula.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište