fbpx

header

Obratite pažnju na izložbu “Promenljiv 7915086874”

Promenljiv 7915086874

Monohromni radovi na izložbi “Promenljiv 7915086874”, koji prikazuju neprimetni uticaj sistemskih klasifikacija vladajućeg režima i eksploataciju ljudi, moćiće da se vidi od 29. marta do 10. aprila 2022. u Galeriji Doma omladine Beograda.

 

Ne želiš da budeš ružna: Izložba o filteru „lepote“

 

Radovi Milana Kujundžića svojom direktnošću provociraju posmatrača, te ukazuju na slojeve nametnutih društvenih ideologija kroz koje diktatura kao nevidljivi poredak demokratije održava prividnu slobodu i postepeno uništava stubove društva kreirajući novi talas ljudske neravnopravnosti.

 

U pitanju je diskriminacija pojedinca kao samostalnog bića sposobnog za razvijanje, napredak i doprinos zajednici, u vidu zanemarivanja i generalizacije njegovih potreba.

 

Radovi variraju u različitim medijima, kao što su: video, instalacije, digitalne intervencije i objekti. Кroz njih autor Milan Кujundžić nastoji da prikaže stanje današnjeg društva i da stvori jednu vrstu otpora prema problemima koje ova serija radova istražuje. Potreba za otporom postaje centralna perspektiva svakog rada. Autor postavlja sebe kao primer pojedinca koji je pod uticajem režimski nametnutih ideologija, čija je namena da kontrolišu potrebe društva, neizuzimajući pojavu otpora.

 

Radovi sadrže elemente otpora kroz preklapanje formi kao i mešanjem osetljivih materijala (tkanina, papir, stiropor) sa grubim, industrijskim materijalima. Verovajući da je jedini napredak danas tehnološki napredak, radovi se neprestano vezuju za taj termin, njegovu upotrebu i uticaj. U centru razmatranja je pojedinac. Njegov odnos sa sistemom i promene koje se odvijaju kao rezultat tog odnosa.

 

Autor Milan Кujundžić rođen je 1997. godine u Foči, osnovne studije slikarstva završio je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, na katedru za slikarstvo, u klasi profesora Save Pekovića. Do sada je imao sedam samostalnih izložbi u Foči, Trebinju, Sarajevu, Novom Sadu, Beogradu i Užicu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište