fbpx

header

Njegove crteže primetio je Vladimir Veličković, a sada su izloženi u Beogradu

Aleksandar Mitrović

Sve do 17. decembra u Galeriji Haos u Dositejevoj 3, biće predstavljen, mladi stvaralac iz Arilja, kojeg je svojevremeno akademik i slikar Vladimir Veličković primetio kao svojevrsni crtački potencijal.

 

– Aleksandar Mitrović minuciozno, strpljivo i nadasve s lakoćom svojim crtežima nas uvodi u njegov svet detinjstva i odrastanja. Inspiraciju nalazi u metalnim kutijama punim uspomena. Obično su to crno-bele fotografije bližnjih koje nas uvode u lavirint prošlosti i sećanja – zabeležila je u tekstu o postavci Kristina Selaković.

 

Mitrović koristi grafitne olovke, ugljen, četke i razblaženi tuš, a kako zapaža pomenuta istoričarka umetnosti, njegove linije su tanane, precizne, katkad lazurne. Njima postiže mekoću u izrazu i gotovo akvarelski efekat, naročito svojim lavirunzima. Njegovi biciklisti, deca sa trotinetima i triciklima personifikuju radost, igru, odrastanje, vraćanje prirodi, optimizam, svet posebne lepote, one za kojom žudimo.

 

Aleksandar Mitrović (31) završio je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, gde je postao i master. Do sada je svoje likovne radove izlagao na više od pedeset grupnih i devet samostalnih izložbi. Osvojio je nekoliko nagrada. Trenutno je na doktorskim studijama u Beogradu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište