fbpx

header

Ne propustite: Off the Hook napokon u Beogradu

Off-the-Hook-izlozba

Za početak izložbene sezone u Galeriji Kula stiže projekat iz Slovenije „Off the Hook“. „Off the Hook“ je godišnji izložbeni projekat ljubljanske galerije DobraVaga.

 

Cilj im je da predstave bogatu produkciju mladih umetnika iz Slovenije koji rade na internacionalnoj sceni.

 

Izložba „Likely to Happen“ trebalo je da se održi u Beogradu decembra 2021. godine, ali je odložena. Pre toga mogla je da se pogleda u Berlinu, Budimpešti, Beču, ali i u onlajn okruženju.

 

Zbog dobro poznatih okolnosti, izložba je pomerena za april 2022. godine. U sredu 6. aprila otvara se izložba ljubljanske galerije pod nazivom „Off the Hook: Likely To Happen“.

 

Predstojeća izložba se, u svojoj suštini, bavi pitanjem mogućnosti i potencijala suprotstavljajući različite prakse mladih umetnika. Oni dele interesovanje za svakodnevnim, pažnja im je usmerena ka materijalnošću i istražuju narative koje umetničko delo može da uspostavi.

 

Pri tome, umetnici Lene Lekše, Ana Likar, Mia Paler, Lea Topolovec, Nežka Zamar i Matic Pandel koriste site-specific strategije i uspostavljaju maštovit, spekulativni prostor između fikcije i stvarnosti u svojim delima. Kao polaznu tačku za umetnički proces, oni često koriste dokumentaciju u svojim delima. Zatim, transformišu je na način kojim stvaraju složene fiktivne svetove ili nude drugačije čitanje stvarne stvarnosti.

 

Njih zanimaju mali gestovi, pojave i tragovi koji bi mogli biti sitni i neprepoznatljivi u masi svakodnevnih stvari.

 

Radovi predstavljeni na izložbi istrajni su u svojoj ideji o potencijalu i stoje kao portali u druge prostore i vremena. Učvršćuju svoju poziciju koju zauzimaju na izložbi i razmatraju vlastiti položaj u okviru umetničke institucije. Mesto institucije se shvata pre svega u diskurzivnom smislu, kao područje znanja, intelektualne razmene i kulturnih debata.

 

Kao takav, on ne postoji od ranije, već nastaje sa radovima, kao sadržaj i zatim se afirmiše kroz podudarnost sa već postojećim sistemima i formatima. Stoga, izložba nastoji da promisli uslove sopstvene produkcije i kontekste koje stvara i u kojima se pozicionira, gledajući u budućnost dok misli o prošlosti.

 

Posetioci će moći da posete izložbu sve do 17. aprila.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište