fbpx

header

Narodni muzej organizuje porodični dan – prijavite se

Narodni muzej saopštio je da će u subotu 23. aprila organizovati još jedan Porodični dan sa ciljem da svim posetiocima uz različite programe približi blago nacionalnog muzeja kroz učenje, zabavu i druženje sa kustosima.

 

Tokom čitave subote, od 12 do 20 časova, deca će sa svojim roditeljima moći da se upoznaju sa modom 18. i 19. veka, naprave svoju verziju brkova nalik na one sa slavnih portreta, nauče šta je to tepeluk, da ih ukrašavaju uz pomoć mašte i ponesu kući.

 

Na radionici koja počinje u 13 časova pod nazivom „Da sam ja vladar na jedan dan“ za decu uzrasta od 7 do 10 godina, deca će uz pomoć kustosa Narodnog muzeja zaviriti u svet srpskih vladara 19. veka koji su predstavljeni u okviru izložbe „Кako pamtimo vladare?“, predstave Obrenovića iz Кabineta grafike Narodnog muzeja u Beogradu, a zatim će zajedno taj svet iz prošlosti i oživeti dizajniranjem kostima vladara.

 

U 12 i 17 časova biće organizovana vođenja iz ugla vojnika i gradske dame kroz deo stalne postavke 18. i 19. veka, a od 15 do 17 časova progam će biti obogaćen interaktivnim muzičkim sadržajem guslara Milana Кovačevića.

 

Muzej najavljuje od 18 časova koncert evropskog i srpskog stvaralaštva iz prve polovine 19. veka pod nazivom „Proleće romantizma“, koji će izvesti sopran Кristina Ašković, violinistkinja Ljubica Damčević i pijanistkinja Tea Dimitrijević.

 

Zbor ograničenog broja učesnika, prijave za radionicu „Da sam ja vladar na jedan dan“ obavezne su na mejl adresu: radionice@narodnimuzej.rs.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište