fbpx

header

Nadmetanje za slike Paje Jovanovića i Dada Đurića

Paja Jovanovic

Među tri kurioziteta tradicionalne aukcijske izložbe od 9. do 21. juna u ARTE galeriji, izdvajaju se slike „Ženski akt sa ogledalom“ Paje Jovanovića iz 1915, „Dubrovnik“ Peđe Milosavljevića i „Zaljubljeni đavo“ Dada Đurića.

 

Izložba „ENTR’ACTE“ umetnice Lal Batman u Balkanu

 

Na ovoj, 16. aukcijskoj izložbi, koju priređuje “Arte galerija” naći će se i dela drugih uglednih jugoslovenskih i srpskih umetnika. Među njima su i onih koji su stvarali domaće kulturno nasleđe, poput Save Šumanovića, Milana Кonjovića, Ljubice Cuce Sokić, Miće Popovića, Vladimira Veličkovića, Dušana Otaševića…

 

Postavka koju čini skoro dve stotine slika, skulptura i radova na papiru, obuhvatiće sva četiri beogradska prostora ARTE galerije, i moći će da se vidi na adresama – Andrićev venac 4, Andrićev venac 12, Кralja Milana 3 i Svetogorska 29. Baš tu posetioci mogu da pogledaju dela koja čine pregled jugoslovenske i srpske umetnosti XX veka.

 

Za sve one koji nisu u mogućnosti da posete izložbu, galerija ARTE omogućila je priliku da pogledaju slike onlajn na portalu aukcije.arte.rs na kome se svi zainteresovani mogu registrovati. Učesnici onlajn aukcija moći će da sa bilo kog mesta, tokom 24 sata, iznose svoje ponude za delo koje žele.

 

Licitiranje je moguće i telefonom, kao i ličnom prijavom u njihovim galerijama. Nadmetanje će trajati, od 18 do 20 časova.

 

 

 

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište