fbpx

header

Na Velikoj novogodišnjoj izložbi slike Šumanovića, Lubarde…

Foto: Vladimir Miloradović

U Galerija Arte tradicionalno je otvorena Velika novogodišnja izložba, i to u četiri izlagačka prostora u Beogradu – Andrićev venac 4, Andrićev venac 12, Kralja Milana 3 i Svetogorska 29. Za kraj izuzetno uspešne godine, ova galerija je priredila izložbu koju čine remek-dela međuratne, posleratne i savremene jugoslovenske i srpske umetnosti.

 

Foto: Vladimir Miloradović

Foto: Vladimir Miloradović

 

Posetioci su u prilici da vide dela najvećih naših slikara- Save Šumanovića, Ivana Radovića, Milana Konjovića, Marka Čelebonovića, Peđe Milosavljevića, Petra Lubarde, Nedeljka Gvozdenovića, Ljubice Cuce Sokić, Igora Vasiljeva, Dada Đurića, Ljube Popovića, Petra Omčikusa, Vladimira Veličkovića, Radomira Damnjanovića Damnjana, Mire Brtke, Bore Iljovskog, Dušana Džamonje, Mrđana Bajića i drugih.

 

Posetioci će narednih desetak dana biti u prilici da pogleda više od dvesta umetničkih dela izuzetnih likovnih vrednosti. U pitanju je izložba kolekcije galerije ARTE, koja je ovom prilikom obogaćena i nekim velikim delima iz privatnih kolekcija.

 

Foto: Vladimir Miloradović

 

Poseban deo Velike novogodišnje izložbe predstavljaju “Blue Chip” radovi. Sam termin označava umetnčka dela izuzetno visoke vrednosti, najafirmisanijh autora, čiji je značaj istorijski potvrđen.

 

Organizator je, za sve one koji ne budu u mogućnosti da pogledaju ovu izložbu pripremio i online katalog na sajtu galeriji, koji će biti dostupan do 16. decembra do kada i traje izložba.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište