fbpx

header

„My funny Marlboro“ Lazara Rodića u KvArt BW

My funny Marlboro

Izložba „My funny Marlboro“ umetnika Lazara Rodića biće otvorena u ponedeljak, 31. oktobra sa početkom u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija. 

 

Izložba „My funny Marlboro” deo je kustoskog projekta – Perspektiva 22 usmerenog ka mladim autorima iz zemlje i regiona sa željim da im se pruži prilika da kroz izlaganje u velikoj prestoničkoj galeriji njihova umetnost postane vidljiva domaćoj publici, kustosima, galeristima kao i užoj i široj stručnoj javnosti. Na novoj izložbi umetničke inicijative KvART BW i Galerije ŠTAB predstaviće se mladi autor iz Banja Luke, koja je nedavno dobila i svoju prvu privatnu galeriju savremene umetnosti “Vagon”. Još jednom napominjemo da je nedosatak prostora za pedstavljanje mladih talenata i njihova promocija i stimulisanje veliki problem, zbog kojeg mnogi ostaju nevidljivi ili odustaju od svojih započetih umetničkih praksi. Zato smo odlučili da kao galerija koja pretežno radi sa savremenim i mladim autorima, uz pomoć komercijalnih sponzora, kompanija koje prepoznaju ovu potrebu i Ministarstva kulture Republike Srbije nastavimo sa našim radom i delovanjem u tom pravcu.

 

My funny Marlboro

 

U ponedeljak 31. oktobra u 19h posetioci će imati priliku da vide Rodićeve slike i crteže izvedene kombinovanom tehnikom na mušešmama velikih formata.

 

“Lazar Rodić izložbom „My funny Marlboro“ ispituje iskrivljene vrednosti i percepciju savremenog čoveka, baveći se sociološkim pitanjima poput nezadovoljstva, konzumerizma, prestiža, bežanja na neko bolje mesto, traženja sreće negde drugde. On savremenim jezikom evropskog art bruta, nepreciznim i ekspresivnim likovnim izrazom u fokus komunikacije sa posmatračem smešta paklu Marlboro cigareta, koja postaje prepoznatljiv simbol takozvane šarene laže i glavna alatka u zameni pravih vrednosti. Tako u samom nazivu izložbe reč Marlboro duhovito i provokativno menja reč Valentine, a cigareta zauzima mesto prijatelju ili ljubavniku.”. Ana Kršljanin, istoričar umetnosti

 

Lazar Rodić rođen 1991. godine u Drvaru. Osnovne studije završio je 2015. godine, a master 2018. godine na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banja Luci, smer slikarstvo u klasi Vese Sovilja.

 

My funny Marlboro

 

Godinu dana radio je kao profesor likovne kulture u školi za decu sa posebnim potrebama, gde je odradio pripravnički staž i položio stručni ispit. Trenutno radi kao animator i ilustrator u izdavačkoj kući ART SCENA u Banja Luci, a pored ilustracija knjiga za decu i rubrika u časopisima, autor je i ilustracija kao i animacija za bajke i pesme na YouTube-stranici „Ježurko“. Izlagao je više puta samostalno i kolektivno na izložbama od lokalnog i međunarodnog značaja u zemljama u regionu.

 

Izložbu „My funny Marlboro“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 9. novembra 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište