fbpx

header

“Moja Srbija” iz ugla Stanka Kostića

stanko-kostic-moja-srbija

Moć fotografa ogleda se u činjenici da sve što njegovo oko vidi ostaje zauvek zabeleženo – kroz objektiv, zahvaljujući opažanju detalja koji se nalaze svuda oko nas. “Moja Srbija” je izložba kojom Stanko Kostić, u Galeriji RTS, prikazuje skoro svaki aspekt naše zemlje u svom netaknutom, najprirodnijem obliku.

 

Tokom celog januara, uz pomoć Delegacije Evropske unije u Srbiji pri realizaciji izložbe „Moja Srbija“, posetioci galerije će svojim prisustvom iznova postati deo bogate, plodne i kulturološki osvešćene Srbije, “zapisane” kroz originalne fotografije. A kao dodatnu motivaciju za izlaganje svojih radova, autor navodi sledeće:

 

“Moja porodica: roditelji, supruga Snežana i ćerke Jelena i Aleksandra, su ti koji su mi pomogli da u lavirintu života pronađem pravi put i svetlom ispišem bajkovitu priču o zavičaju i Srbiji”, objašnjava Stanko Kostić. Kao istinski zaljubljenik u svoju otadžbinu, autor adekvatno ističe ono najbolje od zemlje što doseže duboko u suštinu – često nevidljivu, ali i nedostupnu široj masi.

 

Pored fotografija u boji, poseban ambijentalni šmek daju i crno beli kadrovi na kome se nalaze stare zanatlije, dvorišta, livade, pa i autentične radionice. Bez sumnje, svaki “uhvaćen” trenutak je ujedno i svedočanstvo obojeno tragovima skromnih, suštinskih, nekih iskrenijih vremena. Danas, mladi se retko bave istraživanjem svoje zemlje, njene istorije i bogatstva, a želja za beleženjem motiva kao što je netaknuta priroda skoro da ne postoji. Kao savršena suprotnost toj realnosti, izložba “Moja Srbija” bori se za eksponiranje najlepših elemenata države uvodivši sve prisutne u sumu interesovanja koju čine geografija, arheologija, arhitektura, tradicija, ali i mnogi drugi segmenti.

 

Izložba “Moja Srbija” krasi prostorije Galerije RTS sve do 31. januara i bez i malo muke podseća na istoriju i oživljava sadašnjost – patriotski i posvećeno.

 

Istražite ceo Rebelgrade sajt i budite u toku sa najnovijim izložbama u Beogradu koje zaslužuju vašu pažnju – ovog meseca, ali i svakog narednog tokom 2022. godine!

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište