fbpx

header

Milena Pavlović Barili: Jedna slikarka, 30 umetničkih dela

Izložba “Milena Pavlović Barilli: Jedna slikarka, 15 fotografa, 30 umetničkih dela”

Italijanski institut za kulturu u Beogradu, u saradnji sa Galerijom Milene Pavlović Barili u Požarevcu, predstavlja izložbu Milena Pavlović Barili: “Jedna slikarka, 15 fotografa, 30 umetničkih dela”. Izložba je svečano otvorena 23. juna u 19 časova.

 

Ova postavka, predstavlja omaž slavnoj slikarki rođenoj u Požarevcu od majke Srpkinje i oca Italijana, pisca i muzičkog kritičara Bruna Barilija. Svaku sliku će pratiti fotografija domaćih fotografa inspirisana tom slikom.

 

“Gift” u Dorćoleti: Spremite se za veliku glam žurku

 

Radove će prikazati Marko Кrunić, Monika Pavlović, Marko Vulević, Goran V. Popovski, Dušan Reljin, Vukica Mikača, Goran Zlatković, Vuk Dapčević, Jasna Prolić, Miša Obradović, Miloš Nadaždin, Sever Zolak, Nenad Marjanović, Boogie (Vladimir Milivojević), Nebojša Babić.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IIC Belgrado (@iicbelgrado)

Milena Pavlović Barili bila je osećajna i nežna slikarka i pesnikinja, ali u isto vreme odlučna i svesna svojih umetničkih sposobnosti.

 

Družila se sa umetnicima i književnicima poput Žana Кoktoa i Andrea Bretona, izlagala je svoja dela u najznačajnijim svetskim galerijama, od kojih su mnoge u Italiji, da bi potom prerano preminula u Njujorku, gde je, između ostalog, bila cenjena kao portretistkinja, ali i kao ilustratorka najvećih modnih časopisa.

 

Izložba je otvorena od ponedeljka do četvrtka od 10.00 do 18.00 časova i petkom od 10.00 do 15.00 časova, a trajaće do 15. septembra.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište