fbpx

header

Marko Kusmuk sa izložbom „Stanja“ u „Galeriji SANJAJ“

marko-kusmuk-galerija-sanjaj

Centar Beograda je pre dva meseca postao bogatiji za još jednu galeriju koja je okosnica mladih umetnika u Srbiji. A sada, slikar Marko Kusmuk predstavlja svoje radove u “Galeriji SANJAJ” od 26. januara, pri čemu će to biti treća izložba galerije po redu.

 

Nakon izuzetno propraćenih izložbi, kako od strane medija tako i od ljubitelja umetnosti, na području Nemačke, Splita, Trebinja i Sarajeva, Marko Kusmuk odlučuje da svoju samostalnu izložbu predstavi i beogradskoj publici. U svom dosadašnjem radu, autor se bavio temom introspekcije i istraživanja ljudske psihologije i misli, koje su važni pokretači umetnikove inspiracije za slikanje na platnu.

 

Marko Kusmuk se najčešće koristi tehnikom ekspresivnog slikanja sa korišćenjem jakih boja, pri čemu predstavlja motive poput ljudske podsvesti, i to vođen idejom da prodre u suštinu živih bića. Kombinacija posvećenog istraživanja teorija vezanih za čoveka, društvo i međuljudske odnose, kao i želja za njihovim prikazom kroz kreativnost, čine Kusmuka umetnikom koga je nemoguće zaobići.

 

Izložba “STANJA” trajaće do 18. februara, a “Galerija SANJAJ” otvorena je od 12 do 20h radnim danima i subotom od 11 do 15h.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište