fbpx

header

Marija Solujić predstavlja izložbu “Vokativ u snu”

Marija Solujić

Beogradska umetnica Marija Solujić predstavila se ljubiteljima umetnosti samostalnom izložbom slika i crteža “Vokativ u snu” u galeriji Udruženja „Кornjača“ (Carigradska ulica), u utorak, 26. jula.

 

Ono što Marija Solujić objedinjuje svojim delima jeste neprestano smenjivanje prikazanih simbola i alegorija – ličnih i univerzalnih, izmaštanih i istorijskih, koje su u neprekidnom uzrastanju. Sve te novonastale oživljene pesničke slike jesu u vokativu, one se neprestano međusobno dozivaju, kao što umetnica doziva i traga za svetom u kojem su začete. Jedino u takvom umetničko-duhovnom mediju jeste opstanak uspomena koje zadobijaju univerzalnu vrednost.

 

Otvorena izložba “36 poza” u Galeriji ULUS-a

 

– Medij poezije je uključen i prati likovni jezik, kako bi što hermetičnije, apstraktnije, ali i neposrednije svedočila svoju čežnju za istinom – rekla je Marija Solujić koja je nedavno diplomirala na odseku slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

 

Pored toga što je izlagala na grupnim studentskim izložbama u okviru FLU, Marija Solujuć bila je prošle godine jedna od dobitnica konkursa muzeja Doma Jevrema Grujića „Izlažem prvi put“. Bila je i koordinator humanitarne prodajne izložbe za decu sa Кosova i Metohije u okviru Festivala Univerziteta umetnosti, učestvovala na Bijenalu mladih u Beogradu itd.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište