fbpx

header

Marija i Nastasja kreiraju izložbu „Zidne novine“ na licu mesta

Zidne novine

9. jula, od 20 časova održaće se svojevrsno „in situ“ stvaranje dve umetnice, Marije i Nastasje, koje kreiraju izložbu „Zidne novine“ na licu mesta u Uličnoj galeriji (Čevkatov pasaž bb).

 

Na zatvaranju/otvaranju njihove izložbe „Zidne novine“ pod nazivom „Novine na zidu / Periódico de vitrina“, nastupiće Nastasja lično i „Dodola”.

 

Dodola” je sint art-pop projekat američke umetnice i kantautorke Kejti Voznicki, koja živi i radi u Beogradu.

 

 

Marija i Nastasja planiraju da rade na devet slika zasnovanih na novinskim uvodnicima iz 2022. godine iz Beograda, Ciriha i Bogote.

 

Tehnika je jeftina i brza: akrilna boja, indijsko mastilo i mix-medija na papiru. Proces je u prvom planu: one će izlagati papire i slikati slike na licu mesta, u javnom prostoru, i tako pokrenuti dijalog sa Beograđanima.

 

Nastasja Louveau je samouka umetnica iz Ciriha. Bavi se raznim aktuelnim pitanjima kroz praktičan pristup zasnovan na deljenju, brizi i radoznalosti.

Marija Ordonjez je umetnica koja radi na emocionalnom, participativnom i društveno angažovanom pristupu. Trenutno se nalazi u Cirihu gde razvija doktorat o prisilnim nestancima u Kolumbiji.

 

Njih dve se ponekad uparuju da rade na uobičajenim pitanjima i istraživanjima.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište