fbpx

header

Letopis neproživljenih sećanja svakodnevnika u KC Dorćol

letopis-neproživljenih-sećanja-svakodnevnik-izlozba-2022

Otvaranje izložbe „Letopis neproživljenih sećanja“ umetnika svakodnevnik u Kulturnom centru Dorćol zakazano je za 23. jun. Početak je u 19.21 čas.

 

Na samom početku leta će biti izložena kolekcija sanjarenja svakog od nas. To sanjarenje je predstavljeno kroz radove Nepoznatog Autora, poznatijeg kao svakodnevnik. U pitanju je niz radova koji su do sada objavljivani na društvenim mrežama profila @svakodnevnik. Prvi put će biti prikazani u formi jedne neobično obične izložbe printova, kao i drugih elemenata.

 

Motivi svakodnevnik radova su skoro uvek isti, samo isprepletani na drugačiji način. Zeleni tramvaj švajcarac, zgrade novobeogradskih blokova, peščane plaže, palme i more, topla letnja predvečerja, ali i svežnjikavi dani posle kiše, kao i brojna neimenovana prostranstva koja su svima naizgled poznata.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nepoznati autor (@svakodnevnik)

 

Za muzički program tokom otvaranja izložbe je zadužen Yugo.wav kolektiv. Ovog puta će puštati muziku malo drugačijeg manira. Očekuju se topli i melodični tonovi koji vode na obale Brazila, Japana, Mediterana, mada će se možda čuti i melodija Jadrana.

 

Letopis neproživljenih sećanja

 

Sveprožimajuća svakodnevnica. Isti put kojim svakim danom ideš na posao, uvek preskačući rupu u betonu u kojoj se napravila barica. Vožnja istim tramvajem koji, ukoliko imaš sreće, dođe u isto vreme. U tramvaju su ljudi čija lica vrlo dobro znaš, iako se svi pravite da se ne prepoznajete. Dan prolazi uobičajenim tokom…

 

Ipak, nekog četvrtka u junu, dok leto počinje da obuzima naše živote, čovek se prepusti sanjarenju. Barica usred betona se prelila u more koje se raširilo na horizontu, tramvaj se nije zaustavio na stanici za silazak, već je nastavio da vozi dok nije uronio u plažu neke nepoznate obale. Naravno, neko će sanjati more, neko će sanjati nepregledna prostranstva Mongolije, nekoga će miris vazduha posle letnje kiše vratiti u onaj dan koji nije bio ništa posebno, ali opet tako nezaboravan. Sećanje na ono što se možda nikad nije dogodilo dovoljno je jako da će možda postati deo naše svakodnevnice.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište