fbpx

header

КvArt BW predstavlja izložbu „Кlikeri“ Vladana Sibinovića

Klikeri u KvArt BW

Umetničko traganje za srećom u Beogradu do 16. jula. Na izložbi „Кlikeri“ umetnika Vladana Sibinovića u КvArt BW (na drugom spratu Galerije), posetioci su u prilici da vide slike, printove i zidnu instalaciju inspirisanu pitanjima o dosezanju sreće.

 

Otvaranje samostalne izložbe „Suzovača“ Dee Džanković

 

„Кlikeri“ su četvrta po redu izložba kustoskog projekta „Perspektiva 22“ koji predstavlja selekciju istoričarke umetnosti Ane Кršljanin i deo je godišnjeg izložbenog programa Galerije Štab u КvArt BW.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ŠTAB (@galerijastab)

 

-Fenomen sreće i traganje za njom kroz fizičko i duhovno putovanje ključna je okosnica koja objedinjuje najnoviju seriju radova ‘Кlikeri’. Svaki rad predstavlja intimnu belešku proživljenog duhovnog iskustva koje je doprinelo spiritualnom razvoju autora i oplemenilo ga iskustveno. Usko povezan sa fenomenom sreće, prisutan je repetitivni motiv igre koja je na većini radova simbolično predstavljena klikerima. Oni su simbol sreće i bezbrižnosti kakvu smo osećali u detinjstvu – istakla je kustoskinja Ana Кršljanin.

 

Vladan Sibinović je vizuelni umetnik čiji se kreativni opus manifestuje u sferama slikarstva i fotografije. Završava master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na kom je bio najbolji diplomirani student 2011. Trenutno živi i radi kao nezavisni umetnik na relaciji Beograd – Njujork.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište