fbpx

header

Izložbe koje treba da posetite u Beogradu narednih dana

Otvaranjem izložbi u Likovnoj galeriji, Artgetu i Podrumu od 14. januara počinje izlagačka sezona Kulturnog centra Beograd u ovoj godini.

 

Galerija “Artgat” predstaviće izložbu “režiranih” fotografija “Za uspomenu i dugo sećanje” Milice Mrvić, u kojoj je pažljivo i do detalje izrađena koreografija, “precizno izvedeni performativni elementi stvaraju artificijalnost i izvesnu dozu fantazije”.

 

Izložba “Kritičari su izabrali 2022 – Apstraktni pejzaž 2.0”, koja će se održati u Likovnoj galeriji, predstaviće radove Dušice Dražić, Siniše Ilića i Bojana Đorđevića, Ivane Kličković, Zolta Kovača, Nikole Markovića, Gorana Mićevskog, Vladimira Nikolića, Ivana Petrovića i Ivana Šuletića.

 

-Izložba “Apstraktni pejzaž 2.0” ne ograničava se na formalno apstraktni jezik slike, već okuplja stavove umetnica i umetnika, koji sa različitih metodoloških, medijskih i semantičkih polazišta preispitjuju prejzaš kao žanr, motiv ili kontekstualni i jezički okvir svojih umetničkih ispitivanja – rekli su iz Kultnurnog centra o izložbi.

 

Izložba “I neživa bića imaju svoj kraj” održaće se u galeriji “Podrum” Terese Kos, koja kroz lično iskustvo, a kroz različite medije, istražuje i problematizuje prostore i odnose između individualnog i globalnog.

 

Iz Kulturnog centra Beograda najavljuju da će sve tri izložbe biće otvorene do 23. Januara.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište