fbpx

header

„Kako sam postao kućna mačka“: Izložba Nikole Jovanovića

kucna-macka-izlozba-2022

Izložba „Kako sam postao kućna mačka“ otvara se u Uličnoj galeriji. Autor izložbe je Nikola Jovanović. Nikola kaže da se crtež kao oblik sukobljavanja sa digitalnom realnošću u doba korone.

 

– Crtež smatram najintimnijom umetničkom praksom, ali ujedno i snažnim izražajnim sredstvom zbog svojstva neposrednosti. Ciklus je nastao tokom korona izolacije i dalje se razvija kao način prihvatanja situacije otuđenosti. Samooscilirajući manir crtača u ulozi komunikacije je polje u kome se ličnosti iz digitalnih sfera na ezopovski način predstavljaju kao izolovani subjekti u basni bez zaključka, morala, bez podele na dobro i zlo, već na golo pitanje postojanja. Korona me je vratila za crtajući sto da skiciram svakodnevne pojave – ispričao je umetnik pred otvaranje izložbe.

 

Nikola Jovanović rođen je 1983. u Beogradu. Bavi se ispitivanjem uloge umetnika u društvu kroz crtež, animaciju i reciklažne tehnike.

 

Izložbu će otvoriti pesnik Aleksandar Marković, autor knjige „Oblak iznad šanka“. Za muzički program, Mayakonda i Krntija vas provode kroz najsvetlije trenutke Nikoline karijere. Takođe, te večeri će nastupati i neponovljivi Ex>Misha.

 

Izložba „Kako sam postao kućna mačka“ biće otvorena u petak, 3. juna sa početkom u 19 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište