fbpx

header

„Izmišljam se“ u Galeriji X Vitamin

izlozba-izmisljam-se

Samostalna izložba “Izmišljam se” umetnice Dejane Vučićević otvorena je u galeriji X Vitamin, u Resavskoj ulici broj 19.

 

Izložba fotografija Roberta Adamsa u okviru BPM 2022

 

Autorka će predstaviti novu seriju fotografija koje je radila u ambijentu jedne stare beogradske vile. Prostor u kome se život odvijao nekih sto dvadeset godina, dobija mogućnost da bude doživljen kroz „ružičaste naočari“ glavnih akterki. U prostoru koji je u nestajanju, one sanjaju i maštaju, na margini života ambijenta koji se gasi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by X-VITAMIN (@x_vitamin_artgallery)

-Tragovi života na zidovima soba, kao duhovi koji plove kroz vreme i prostor, deo su ‘’društva’’ koje u usamljenosti popunjava prostor i vreme. Istovremeno pitomi i zastrašujući, tu su i nikud ne odlaze, a blede i iščezavaju. Reč je o pojavama efemernog karaktera, jer je jasno da će nestati sa kulisa dok se lupi dlanom o dlan – smatra Dejana Vučićević, koja je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

 

Autorska izložba “Izmišljam se” član je ULUPUDS-a, bavi se vizuelnim umetnostima, iza sebe ima više značajnih samostalnih projekata u okviru dizajna i mode, kao što su autorske modne kolekcije, kostimografije za igrane i kratkometražne filmove.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by X-VITAMIN (@x_vitamin_artgallery)

Кostimografijom i dizajnom se bavi i u projektima za pozorište i TV reklame, a radi i styling za modno-umetničke editorijale, itd. U okviru multimedijalnih umetnosti bavi se konceptualnim autorskim projektima, realizovanim u samostalnim i grupnim izložbama. Njeni radovi se nalaze u kolekcijama Muzeja grada Beograda, Muzeja primenjene umetnosti i Oktobarskog salona.

 

Izložbu možete posetiti do 28. maja.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište