fbpx

header

„Izmišljam se“ u Galeriji X Vitamin

izlozba-izmisljam-se

Samostalna izložba “Izmišljam se” umetnice Dejane Vučićević otvorena je u galeriji X Vitamin, u Resavskoj ulici broj 19.

 

Izložba fotografija Roberta Adamsa u okviru BPM 2022

 

Autorka će predstaviti novu seriju fotografija koje je radila u ambijentu jedne stare beogradske vile. Prostor u kome se život odvijao nekih sto dvadeset godina, dobija mogućnost da bude doživljen kroz „ružičaste naočari“ glavnih akterki. U prostoru koji je u nestajanju, one sanjaju i maštaju, na margini života ambijenta koji se gasi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by X-VITAMIN (@x_vitamin_artgallery)

-Tragovi života na zidovima soba, kao duhovi koji plove kroz vreme i prostor, deo su ‘’društva’’ koje u usamljenosti popunjava prostor i vreme. Istovremeno pitomi i zastrašujući, tu su i nikud ne odlaze, a blede i iščezavaju. Reč je o pojavama efemernog karaktera, jer je jasno da će nestati sa kulisa dok se lupi dlanom o dlan – smatra Dejana Vučićević, koja je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

 

Autorska izložba “Izmišljam se” član je ULUPUDS-a, bavi se vizuelnim umetnostima, iza sebe ima više značajnih samostalnih projekata u okviru dizajna i mode, kao što su autorske modne kolekcije, kostimografije za igrane i kratkometražne filmove.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by X-VITAMIN (@x_vitamin_artgallery)

Кostimografijom i dizajnom se bavi i u projektima za pozorište i TV reklame, a radi i styling za modno-umetničke editorijale, itd. U okviru multimedijalnih umetnosti bavi se konceptualnim autorskim projektima, realizovanim u samostalnim i grupnim izložbama. Njeni radovi se nalaze u kolekcijama Muzeja grada Beograda, Muzeja primenjene umetnosti i Oktobarskog salona.

 

Izložbu možete posetiti do 28. maja.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište