fbpx

header

Izložba “Veliki format” u Arte galeriji

izlozba-veliki-format

U četiri izlagačka prostora ARTE galerije u Beogradu (Andrićev venac 4, Andrićev venac 12, Кralja Milana 3 i Svetogorska 29) od 15. aprila 2022. godine biće otvorena nova izložba u okviru projekta “Кolekcionar kao kustos i selektor”, čiji je fokus na umetničkim delima velikog formata.

 

Otvorena izložba “Jedan minut zauvek”

 

Na izložbi “Veliki format” će biti prikazane slike, radovi na papiru i skulpture autora među kojima su Milan Кonjović, Petar Lubarda, Lazar Vozarević, Mira Brtka, Dado Đurić, Vladimir Veličković, Ljuba Popović, Mića Popović, Petar Omčikus, Damnjan, Bora Iljovski, Mrđan Bajić i Dušan Džamonja.

 

Zbog svojih dimenzija, ali i činjenice da dela pripadaju privatnim kolekcijama, javnost do sada nije imala priliku da vidi većinu dela predstavljenih na ovoj izložbi. Selekcija od preko pedeset umetničkih dela velikog formata ne čini sistematski, već tematski prikaz dela u kojima su umetnici izrazili svoj pun potencijal i dostigli status remek-dela muzejske vrednosti.

 

Povodom otvaranja izložbe pripređen je veliki izložbeni katalog, dok je u pripremi dvotomna publikacija o radovima velikog formata u privatnim i javnim kolekcijama koja će biti promovisana tokom trajanja izložbe.

 

Izložba “Veliki format” traje od 15. aprila do 15. juna 2022. godine. Radno vreme Arte galerije je od 10 do 20 časova, nedeljom do 18 časova.

 

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište