fbpx

header

Izložba “Tanka linija” između otrova i leka

U Galeriji 51 Muzeja nauke i tehnike, 7. aprila 2022. godine održaće se izložba „Tanka Linija“ autora Ivana Stanića, Jelene Manojlović i Svetlane Mitrović.

 

Izložba „Predatori“ u galeriji Eugster privlači veliku pažnju

 

Izložba je nastala sa ciljem da postakne na razmišljanje o fenomenu tanke linije između leka i otrova. Ova linija je često nevidljiva i kroz istoriju vrlo dinamična i zahtevala je saradnju sa stručnjacima iz najrazličitijih oblasti nauke i kultura.

 

 

Izložba „Tanka linija“ je multidisciplinaran projekat, u saradnji Muzeja nauke i tehnike i Muzeja za istoriju farmacije, fenomen granice između leka i otrova sagledava kroz prizmu istorije, farmacije, medicine, etnologije, biologije, arheologije, pravne regulative, medija, kao i u širem društveno-istorijsko-prirodnjačkom kontekstu, sa teritorijalnim fokusom na područje Srbije.

 

 

Izložbu će otvoriti dr Ivana Spasojević, a na otvaranju će biti izvedeni delovi prve srpske opera ”Vračara- Baba Hrka”, Davorina Jenka, koja je premijerno izvedena u čast proglašenja Kraljevine Srbije, pre tačno 140 godina, u Narodnom pozorištu.

 

Priča o odnosu čoveka prema leku i otrovu i njegovoj upotrebi jeste priča o njegovoj civilizaciji, o našem odnosu prema prirodi, o našoj prirodi i nauci, o međusobnoj komunikaciji, uzbudljiva i kontroverzna sa još neizvesnih kraje. Stoga, ne propustite izložbu „Tanka linija“, 7. aprila, od 19 časova. a

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište