fbpx

header

Izložba Soraje Pulen „emotional connection“ u Kuli

izlozba-emotional-connection-2022

Izložba francuske umetnice Soraje Pulen „emotional connection“ biće otvorena u Kuli Cetinjska.

 

Šta je emocionalna veza? Odnos koji stvaraju naša osećanja prema našem okruženju. Način na koji se osećamo kada smo na nekom mestu, ali i naše ponašanje prema njemu.

 

„emotional connection“ nas poziva da probudimo pažnju na mestima koja posećujemo i da postanemo svesni istorije i značaja ovih mesta. Poziva nas da meditiramo o njihovoj lepoti i važnosti njihovog poštovanja i pomoći da se očuvaju u kvalitetu životnog prostora.

 

Tokom svog umetničkog boravka u Beogradu, Soraja Pulen je želela da umetnički transkribuje emocije koje oseća boraveći na različitim mestima. U isto vreme sprovodeći u praksi filozofske i duhovne koncepte meditacije i kontemplacije. Pravila je kolaže, mešajući fotografije, slikanje i skice posećenih mesta. Radila je na tome nakon što je beležila i pravila skice na licu mesta kako bi uhvatila posebnu atmosferu koja ju je privukla ovim mestima.

 

U svom stvaralaštvu tražila je balans između lirske apstrakcije i upotrebe simbolike boja. Gledaocu dobrovoljno prepušta slobodnu interpretaciju dela kako bi probudila sopstvene emocije prema predstavljenom mestu.

 

Otvaranje izložbe francuske umetnice je u petak, 25. marta u 17 časova. Takođe, izložbu možete posetiti u subotu, 26. marta od 15 do 20 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište