fbpx

header

Izložba Soraje Pulen „emotional connection“ u Kuli

izlozba-emotional-connection-2022

Izložba francuske umetnice Soraje Pulen „emotional connection“ biće otvorena u Kuli Cetinjska.

 

Šta je emocionalna veza? Odnos koji stvaraju naša osećanja prema našem okruženju. Način na koji se osećamo kada smo na nekom mestu, ali i naše ponašanje prema njemu.

 

„emotional connection“ nas poziva da probudimo pažnju na mestima koja posećujemo i da postanemo svesni istorije i značaja ovih mesta. Poziva nas da meditiramo o njihovoj lepoti i važnosti njihovog poštovanja i pomoći da se očuvaju u kvalitetu životnog prostora.

 

Tokom svog umetničkog boravka u Beogradu, Soraja Pulen je želela da umetnički transkribuje emocije koje oseća boraveći na različitim mestima. U isto vreme sprovodeći u praksi filozofske i duhovne koncepte meditacije i kontemplacije. Pravila je kolaže, mešajući fotografije, slikanje i skice posećenih mesta. Radila je na tome nakon što je beležila i pravila skice na licu mesta kako bi uhvatila posebnu atmosferu koja ju je privukla ovim mestima.

 

U svom stvaralaštvu tražila je balans između lirske apstrakcije i upotrebe simbolike boja. Gledaocu dobrovoljno prepušta slobodnu interpretaciju dela kako bi probudila sopstvene emocije prema predstavljenom mestu.

 

Otvaranje izložbe francuske umetnice je u petak, 25. marta u 17 časova. Takođe, izložbu možete posetiti u subotu, 26. marta od 15 do 20 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište