Izložba slika u Cvijeti Zuzorić zabranjena ponedeljkom

header

Izložba SLIKA / SADA u Cvijeti Zuzorić

Izložba Slikarske sekcije ULUS-a pod nazivom SLIKA / SADA, biće otvorena u četvrtak 24. februara u 19 časova, u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu.

 

Dve izložbe Danke Dimitrijević „Priroda“ i „Društvo“

 

Ovogodišnja izložba zamišljena je saglasno konceptu umetnika Mihaela Milunovića, prema kojem era u kojoj uveliko živimo, era post-humanizma i post-interneta, utiče na slikarsku praksu koja je ispresecana uticajima koji više nego ikada ranije dolaze iz sfere tehnologije. Ipak, to ne znači da je slikarstvo, taj stari i pouzdani medij izgubio na svom značaju i na svojoj snazi.

 

Naprotiv, ono je upravo najbolji tehnološki vid prenosa i reflektovanja toga šta znači živeti u kulturi (u globalnom smislu) u kojoj je upravo slika postala njena osnovna valuta. Uzajamni odnos slike i objektivne stvarnosti, kreira nove procese u razumevanju nivoa interakcija, definisanju ključnih punktova, te ukazuje na moguće pravce u kojima će se ovaj medij obnavljati i poetski ostvarivati.

 

“Kipuka” treća samostalna izložba Marije Čolić

 

Izložba SLIKA / SADA bi trebalo da našoj publici predstavi, ne revijalni presek srpskog savremenog slikarstva, već striktan i promišljen izbor unutar najsavremenijih slikarskih praksi, koje su konačno dostigle zrelost da se prikažu u okviru jasnog koncepta.

 

Ova neobična izložba će trajati do 17. marta 2022. godine i može pogledati tokom radnog vremena Umetničkog paviljona Cvijeta Zuzorić je svakog dana sem ponedeljka od 12 do 19 časova.

 

 

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada
radionica-fotografije-2022
Besplatna radionica fotografije za mlade
ensh-niko-nikolic-kvaka-22
Ensh + Niko Nikolić koncertom u Kvaka 22
Thrift-Market-kvaka-22-2022
Treći Thrift Market u prostoru Kvaka 22
nft-miodrag-pejakovic-it-2022
IT inženjer Migabajt objašnjava kako do zarade od NFT

Pozorište