Izložba slika u Cvijeti Zuzorić zabranjena ponedeljkom

header

Izložba SLIKA / SADA u Cvijeti Zuzorić

Izložba Slikarske sekcije ULUS-a pod nazivom SLIKA / SADA, biće otvorena u četvrtak 24. februara u 19 časova, u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu.

 

Dve izložbe Danke Dimitrijević „Priroda“ i „Društvo“

 

Ovogodišnja izložba zamišljena je saglasno konceptu umetnika Mihaela Milunovića, prema kojem era u kojoj uveliko živimo, era post-humanizma i post-interneta, utiče na slikarsku praksu koja je ispresecana uticajima koji više nego ikada ranije dolaze iz sfere tehnologije. Ipak, to ne znači da je slikarstvo, taj stari i pouzdani medij izgubio na svom značaju i na svojoj snazi.

 

Naprotiv, ono je upravo najbolji tehnološki vid prenosa i reflektovanja toga šta znači živeti u kulturi (u globalnom smislu) u kojoj je upravo slika postala njena osnovna valuta. Uzajamni odnos slike i objektivne stvarnosti, kreira nove procese u razumevanju nivoa interakcija, definisanju ključnih punktova, te ukazuje na moguće pravce u kojima će se ovaj medij obnavljati i poetski ostvarivati.

 

“Kipuka” treća samostalna izložba Marije Čolić

 

Izložba SLIKA / SADA bi trebalo da našoj publici predstavi, ne revijalni presek srpskog savremenog slikarstva, već striktan i promišljen izbor unutar najsavremenijih slikarskih praksi, koje su konačno dostigle zrelost da se prikažu u okviru jasnog koncepta.

 

Ova neobična izložba će trajati do 17. marta 2022. godine i može pogledati tokom radnog vremena Umetničkog paviljona Cvijeta Zuzorić je svakog dana sem ponedeljka od 12 do 19 časova.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište