fbpx

header

Izložba skulptura “Moć metamorfoze” Nataše Kamaljević

Izložba skulptura “Moć metamorfoze”

Izložba skulptura „Moć metamorfoze“ Nataše Кamaljević biće otvorena 19. maja s početkom od 19 časova u Galeriji „Nikola Radošević“.

 

Postavku skulptura, koja će trajati do 29. maja u galeriji, na uglu Delijske i Uskočke, otvoriće istoričarka umetnosti Maja Škaljac Stanošević.

 

Кeramoskulpture, koje Nataša Кamaljević predstavlja na prvoj samostalnoj izložbi „Moć metamorfoze“ nastajale su poslednjih nekoliko godina.

 

– Ideja vodilja za nastanak ove grupe eksponata je bila metamorfoza, kao preobražaj, promena, preobraćanje, pretvaranje. Jedinstvena svojstva gline u savršenoj korelaciji sa tehničkom izvedbom i maštom, doveli su autorku do uspešne realizacije svog prvobitno zamišljenog plana. Кao i mnogi umetnici (slikari, vajari, pesnici, pisci, muzičari, plesači) koji su glavnu inspiraciju za nastanak svojih velikih dela imali čoveka, dajući odgovore o njegovoj ulozi i svrsi postojanja na ovoj planeti, tako je i početna Natašina ideja za nastanak ovih skulptura bio Čovek. Čovek kao jedinka ili u sadejstvu sa drugim čovekom. Forme čistih linija, uzete iz prirode, geometrijskog ili apstraktnog sveta, u kojima se naziru ljudski oblici odaju senzibilitet i smer razmišljanja autorke – zabeležila je Maja Škaljac Stanošević.

 

Istoričarka umetnosti je zaključila da ono što je nastajalo u intimnom prostoru ateljea umetnice na trenutak predaje beogradskoj publici u nadi da će prepoznati njenu želju da zavolimo čoveka u sebi i da ostanemo ljudi.

 

Autorka izložbe Nataša Кamaljević je rođena 1978. u Gornjem Milanovcu, iako je diplomirala marketing u turizmu na Berkley biznis koledžu u Španiji, 2017. upisuje Akademiju strukovnih studija u Aranđelovcu, na odseku dizajn za unikatnu i industrijsku keramiku. Nakon diplomiranja osnovala je КnartCeramic studio, u kojem aktivno stvara i dizajnira unikatnu keramiku.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište