fbpx

header

Izložba skulptura jugoslovenskih i svetskih vajara „Dodirni“

Dodirni

U Galeriji Zavod za proučavanje kulturnog razvitka 11. marta biće održana izložba skulptura čuvenih jugoslovenskih i svetskih vajara 20. veka pod imenom „Dodirni“.

 

Otvaranje izložbe „CTRL+ALT+ŠIFT+N“ u Uličnoj galeriji

 

Izložba je namenjena i prilagođena slepim i slabovidim osobama, koje će ovim putem biti u prilici da se kroz dodirivanje skulptura upoznaju sa njihovom formom, materijalima i energijom.

 

Jedan od strateških ciljeva projekta Zavoda je inkluzija, koja predstavlja važnju temu za sve u kulturi, a izložba ”Dodirni” je samo jedan od načina pokazivanja društvene odgovornosti i otvaranje ka svim članovima zajednice.

 

Porodična radionica fantastike u Čumićevom sokačetu

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @zaprokul

Sve skulpture su deo pažljivo skupljane kolekcije u privatnom vlasništvu gospodina Vladimira Tomčića, istoričara umetnosti, koji ovom prilikom želi da svoju kolekciju podeli sa širom javnošću.
Na izložbi su zastupljeni aktovi, portreti, religiozne teme i animalne skulpture, koje pružaju izuzetan estetski i taktilni doživljaj.

 

Posetioci će biti u prilici da pogledaju i dodirnu replike skulptura vrsnih umetnika poput Ivana Meštrovića, Riste Stijovića, Frane Kršinića, Sretena Stojanovića, Matije Vukovića, Svetozara Radovića, ali i Đorđa de Kirika i Salvadora Dalija.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište