fbpx

header

Izložba “Prisustvo/Odsustvo”: Spoj umetnica iz Srbije i Grčke

Izložba “Prisustvo/Odsustvo”

Kako izgleda kada se udruže snage srpskih i grčkih umetnica, a potom približe publici teme o ženama u umetnosti, možete pogledati u poslednoj izložbi u ovoj godini u prostorijama Nove galerije vizuelnih umetnosti.

 

Podlednja u nizu, ali ne i manje bitna izložba “Prisustvo/Odsustvo” (“Presence/Absence” ) biće održana 18. decembra, na kojoj ćete imati prilike da vidite radove sasvim različitih indivudualnih izraza, ali medija – od video radova, zvučnih instalacija, preko fotografija do objekata.

 

Projekat je nastao kao dinamična i kreativna razmena četiri umetnice iz Srbije, Slobodanke Stupar, Anice Vučetić, Nine Todorović i Dinke Pinjon, kao i tri autorke iz Grčke, Anite Argiroiliopolu, Line Bebi i Lide Papakonstantinu.

 

Time će ova galerija zaokružiti godišnji programski ciklus, kojim su predstavili značajne autore na osam ovogodišnjih izložbi.

 

Izložba je nastajala početkom 2021. godine, a autorke su kroz zajednički rad i stalne kontakte kombinovale nekoliko tema i pitanja kojima su se već bavile u svojim praksama.

 

Tako se ova izložba bavi prisustvom i odsustvom žena u istoriji i umetnilčkom svetu, postavlja veoma intimna pitanja bola i gubitka, i predstavlja istovremeno i plaformu za razgovor o iskustvima koja oblikuju shvatanje ta dva pojma iz naslova izložbe.

 

Ne propustite izložbu srpskih i grčkih autorki od 18. januara 2022. u prostorijama Nove galerije vizuelnih umetnosti.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište