fbpx

header

Izložba “Prisustvo/Odsustvo”: Spoj umetnica iz Srbije i Grčke

Izložba “Prisustvo/Odsustvo”

Kako izgleda kada se udruže snage srpskih i grčkih umetnica, a potom približe publici teme o ženama u umetnosti, možete pogledati u poslednoj izložbi u ovoj godini u prostorijama Nove galerije vizuelnih umetnosti.

 

Podlednja u nizu, ali ne i manje bitna izložba “Prisustvo/Odsustvo” (“Presence/Absence” ) biće održana 18. decembra, na kojoj ćete imati prilike da vidite radove sasvim različitih indivudualnih izraza, ali medija – od video radova, zvučnih instalacija, preko fotografija do objekata.

 

Projekat je nastao kao dinamična i kreativna razmena četiri umetnice iz Srbije, Slobodanke Stupar, Anice Vučetić, Nine Todorović i Dinke Pinjon, kao i tri autorke iz Grčke, Anite Argiroiliopolu, Line Bebi i Lide Papakonstantinu.

 

Time će ova galerija zaokružiti godišnji programski ciklus, kojim su predstavili značajne autore na osam ovogodišnjih izložbi.

 

Izložba je nastajala početkom 2021. godine, a autorke su kroz zajednički rad i stalne kontakte kombinovale nekoliko tema i pitanja kojima su se već bavile u svojim praksama.

 

Tako se ova izložba bavi prisustvom i odsustvom žena u istoriji i umetnilčkom svetu, postavlja veoma intimna pitanja bola i gubitka, i predstavlja istovremeno i plaformu za razgovor o iskustvima koja oblikuju shvatanje ta dva pojma iz naslova izložbe.

 

Ne propustite izložbu srpskih i grčkih autorki od 18. januara 2022. u prostorijama Nove galerije vizuelnih umetnosti.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

fadolinka-maja-milinkovic-koncert-2022
12. Ethno Fusion Fest otvara nestvarna Fadolinka
svetski-festival-pantomime
Svetski festival pantomime: Predstavljen bogat program
Agents-Of-Time-zurka-barutana-2022
Agents Of Time: Italijanski duo stiže u Beograd
Letnji-Gradski-sajam-knjiga-kc-grad-2022
Letnji Gradski sajam knjiga + predstavljanje dve knjige
Omaž-Vasku-Popi-narodna-biblioteka-srbije2022
Omaž Vasku Popi ciklusom „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“

Pozorište