fbpx

header

Izložba “Prisustvo/Odsustvo”: Spoj umetnica iz Srbije i Grčke

Izložba “Prisustvo/Odsustvo”

Kako izgleda kada se udruže snage srpskih i grčkih umetnica, a potom približe publici teme o ženama u umetnosti, možete pogledati u poslednoj izložbi u ovoj godini u prostorijama Nove galerije vizuelnih umetnosti.

 

Podlednja u nizu, ali ne i manje bitna izložba “Prisustvo/Odsustvo” (“Presence/Absence” ) biće održana 18. decembra, na kojoj ćete imati prilike da vidite radove sasvim različitih indivudualnih izraza, ali medija – od video radova, zvučnih instalacija, preko fotografija do objekata.

 

Projekat je nastao kao dinamična i kreativna razmena četiri umetnice iz Srbije, Slobodanke Stupar, Anice Vučetić, Nine Todorović i Dinke Pinjon, kao i tri autorke iz Grčke, Anite Argiroiliopolu, Line Bebi i Lide Papakonstantinu.

 

Time će ova galerija zaokružiti godišnji programski ciklus, kojim su predstavili značajne autore na osam ovogodišnjih izložbi.

 

Izložba je nastajala početkom 2021. godine, a autorke su kroz zajednički rad i stalne kontakte kombinovale nekoliko tema i pitanja kojima su se već bavile u svojim praksama.

 

Tako se ova izložba bavi prisustvom i odsustvom žena u istoriji i umetnilčkom svetu, postavlja veoma intimna pitanja bola i gubitka, i predstavlja istovremeno i plaformu za razgovor o iskustvima koja oblikuju shvatanje ta dva pojma iz naslova izložbe.

 

Ne propustite izložbu srpskih i grčkih autorki od 18. januara 2022. u prostorijama Nove galerije vizuelnih umetnosti.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište