fbpx

header

Izložba “Petar, Marko i Petar” u Galeriji Nikola Radošević

Izložba slika i skulptura pod nazivom “Petar, Marko, Petar”, trojice istakutih autora Petra Mošića, Marka Tubića i Petra Hranuellija, biće otvorena 1. marta u Galeriji Nikola Radošević u Beogradu, sa početkom u 19 časova.

 

Održana izložba „Agonija mogućih svetova“

 

Postavka će trajati do 15. u mesecu, uz organizovana vođenja kroz izložbu u toku trajanja.

 

Pored likovnog, u delima ovih umetnika prisutno je i narativno, konceptualno, simboličko i subverzivno poigravanje ličnim i kolektivnim afektima, frustracijama, strahovima i fascinacijama.

 

Na izložbi “Petar, Marko i Petar” biće predstavljeni radovi nastali 2021. i početkom 2022. godine.

 

Petar Mošić kroz svoju novu seriju slika nastavlja da preispituje odnos savremenog čoveka prema životinjama i prirodi uopšte, uz oslanjanje na teme i motive kojima se bavio u prethodnim ciklusima. Ove uslovno prijatne slike, akademski ratifikovane, iskazuju ideje o uzvišenoj lepoti, moralnosti, etici, osnovnim činovima ljudskosti…

 

Marko Tubić predstavlja dela koja su nastala krajem 2021. i početkom 2022. godine, iz nekoliko paralelnih serijala koji su razvijani godinama unazad. Slike iz serijala pod nazivom “Body Poems” deo su šireg opusa u stvaralaštvu ovog umetnika, koji je definisao tokom svojih doktorskih studija. Ovde polazište nije tema, već je akcenat na procesu, slikanju svetlih lazurnih površina na crnoj podlozi.

 

Petar Hranuelli se kao umetnik i vajar formirao na ostrvu Brač, a specifičan odnos koji od detinjstva ima sa bračkim kamenom, ali i bogato skulptorsko nasleđe tog podneblja, na neki način su ga determinisali kao stvaraoca. Birajući da stvara u kamenu, kao autentičnom i ćutljivom svedoku istorije, autor kao da želi da pokaže da nešto mekano i nežno leži u gotovo svakom kamenu i zarobljeno čeka da se pokaže.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište