fbpx

header

Izložba “Parallax” u Doma omladine Beograda

Plakat-Parallax

Projekat “Parallax” kojim Anja Tomić preispituje svoju egzaktnu bazu istraživanja iz drugačije, vizuelno umetničke perspektive, a kao rezultat rezidencijalne saradnje sa Institutom za teoretsku fiziku čestica i nuklearne energije u Beču, predstaviće 1. marta u Galeriji Doma omladine Beograda.

 

Izložba “Petar, Marko i Petar” u Galeriji Nikola Radošević

 

Stvaralaštvo ove umetnice, kako ukazuje, bavi se tehnološkom preciznošću, ali i nesigurnostima i greškama – oblastima relevantnim kako za proučavanje osnovnih svojstava, struktura i kretanja materije, tako i svim vidovima kreativnog izraza.

 

“Parallax” je idejno sumiranje ne digitalnog već isključivo crtačkog oblikovanja podataka čiji je cilj prevođenje svojstava snopa nanočesti ca elektromagnetizma, svetlosnih refrakcija, radio talasa – sa fokusom na paradoks predstave nematerijalnih odrednica na dvodimenzionalnoj podlozi uz nužnu transformaciju tradicionalno shvaćene tehnike crtačkog medija – provocirajući prividno statične granice i fleksibilnost belog papira i praznog papira.

 

Izložba SLIKA / SADA u Cvijeti Zuzorić

 

Plakat-Parallax

Foto: Promo

 

Pored crteža u medijskom proširenju ka izmenjenom tradicionalnom shvatanju slikarstva i instalacije, Tončić prvi put prikazuje i svoje analogne zapise – polaroide, napravljene tokom rezidencijalne saradnje i istraživanja sa ITP-om (Institut za teorijsku fiziku Tehničkog univerziteta u Beču) 2019. godine.

 

Anja Tončić (25) diplomirala je na osnovnim akademskim studijama 2018., kao i na Master studijama 2019. godine na Fakultetu likovnih umetnosti (FLU) u Beogradu, na odseku Slikarstvo pod mentorstvom profesora – čuvenog slikara Milete Prodanovića.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište