fbpx

header

Izložba „O fabrikama i radnicima” u Muzeju Jugoslavije

Muzej istorije Jugoslavije, RBG

Izložba „O fabrikama i radnicima” autorke Brede Bizjak biće otvorena prvog decembra u Muzeju Jugoslavije povodom obeležavanja 25. rođendana ove institucije, i trajaće do 15. decembra.

 

Muzej Jugoslavije postavku realizuje u saradnji sa Muzejem nauke i tehnike, a jedan njen deo biće otvoren prvog decembra u Muzeju Jugoslavije, dok će nastavak biti upriličen sedmog decembra u Muzeju nauke i tehnike.

 

 

Izložbu su pripremili kustosi ove dve institucije – Ada Vlajić i Rifat Кulenović iz Muzeja nauke i tehnike i Jovana Nedeljković i Radovan Cukić iz Muzeja Jugoslavije.

 

Ove dve institucije povezala je želja da istražuju i prikažu javnosti industrijsko nasleđe koje je važan deo aktuelnog naučno-tehničkog i kulturnog nasleđa.

 

 

Postavka „O fabrikama i radnicima” bavi se industrijalizacijom na teritoriji današnje Srbije – od njenih ranih pojava sredinom 19. veka, do danas. Stoga će biti prezentovana raznovrsna građa koju čine industrijski proizvodi, brojne fotografije koje svedoče o različitim aspektima fabričkog života i video-materijal, dok drugi predmeti i dokumentacija prikazuju rudnike u Boru i Majdanpeku, tekstilnu industriju u Leskovcu, Elektronsku industriju Niš, Кombinat Servo Mihalj u Zrenjaninu i Vojno-tehnički zavod u Кragujevcu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište