fbpx

header

Izložba Vere Vuksanović: Šta simbolizuje beskonačni čvor?

Vera Vuksanović / Foto: Boogie

Većina kulturnih događaja ima za cilj da oplemene dušu, ali retki su oni koji uteše slomljeno, tužno, ranjeno i usamljeno srce. Ne mora vas nužno boleti srce da biste uživali u izložbi fotografija „Beskonačni čvor“ multimedijalne umetnice Vere Vuksanović u Muzeju grada Beograda, dovoljno je da budete empatični. Izložba je namenjena svima!

 

Na otvaranju ove postavke u Muzeju grada Beograda, čuli su se komentari: “Moram ponovo doći”, “Vraćam se sigurno”… Izložba “Beskonačni čvor” trajaće do 15. decembra. Autorka prikazuje fotografije prirode nastale na način koji je čak i samoj umetnici bio neočekivan.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VERONAUKA 🎐 (@veravuksanovic)

 

Postavka „Beskonačni čvor” je niz fotografija u kombinaciji sa svetlom, koja će podsetiti na čvorove koje svi ljudi imaju oko srca. Iako takvi čvorovi mogu da deluju i kao zagrljaj i kao stega, ono što nas budizam uči je da beskonačni čvorovi simbolizuju put ka empatiji i mudrosti, odnosno lepoti – zapisala je Vera Vuksanović o svom projektu.

 

Neke posetioce će ovi radovi asocirati na prirodu, druge na ljubav, ali autorka veruje da će svako u njima naći nešto što za njega predstavlja neraskidivu vezu emocija, zamršenih osećanja koja čine da se svi osećaju živima.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @vero.nauka

 

Energija koju sam osetila kada sam prvi put izlagala navela me je da se ponovo, na nov način, obratim posetiocima i podelim sa njima svoj beskonačni čvor – objasnila je Vera Vuksanović.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište