fbpx

header

Izložba njujorškog umetnika: Posetite KC Grad zbog jedinstvenih umetnina

Izložba Abusive Robot

U Kulturnom centru Grad, večeras 27. decembra, biće otvorena izložba umetnika iz Njujorka.

 

Abusive Robot je savremeni njujorški umetnik kaleidoskopski otkačenog stila. Više od 10 njegovih radova biće predstavljeno i dostupno za kupovinu.

 

Dođite i doživite izložbu Abusive Robot-a, ili ga posetite u Belgrade Art Studiu, gde će imati rezidenciju u decembru 2021.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Abusive Robot (@czaccaria22)

 

– Biću u beogradskom umetničkom studiju od 7 do 31. decembra. Dođite da pogledate moju izložbu u KC Gradu ako se nađete u blizini – rekao je umetnik.

 

Kris Zakaria (Abusive Robot) je LGBT umetnik sa sedištem u Njujorku koji se identifikuje kao luda osoba. Kao dete u predgrađu Filadelfije, Zakarija je razvio bujnu maštu i sklonost da pobegne od realnosti da je LGBT dete tako što se sklanjao u sopstveni um. Krisovu maštu, ponekad previše aktivnu, podsticala je njegova majka i pružala mu podršku da se kreativno izrazi. Njena tragična smrt je ono što je nateralo Krisa Zakariju da konačno pokrene Abusive Robotics.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Abusive Robot (@czaccaria22)

 

Od tada, Kris radi na prikazivanju realnosti Abusive Robotics akrilom na platnu iz svog studija u Bruklinu. Formalno obučen za analizu podataka, Zakarija primenjuje sličan skup veština u svojoj umetnosti i poznat je po svojoj sposobnosti da složene koncepte ili emocije razloži u sličnu sliku koja priča priču.

 

– Samo budite sigurni da obratite pažnju na detalje jer ponekad nešto nije ništa, ali ponekad je nešto – kaže umetnik.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Abusive Robot (@czaccaria22)

 

Zakarija smatra da su mu inspiracija Dr Sus, duhovnost, istočnoevropska religiozna ikonografija i svakodnevna dešavanja u životu.

 

Izložba u KC Gradu je otvorena do 30. decembra.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište