fbpx

header

Izložba “Nigde određeno” u kojoj se svi pronalazimo

nigde-određeno

Prva postavka u novoj, 57. Izdavačkoj sezoni galerije Doma omladine Beograda biće samostalna izložba Konstantinosa Patelisa Milićevića “Nigde određeno”, a otvorena je 18. januara.

 

Patelis je dvedesetčetvorogodišnji umetnik koji koristi skulpturu kako bi na satiričan i ironičan način predstavio “često bolnu svakodnevicu”.

 

Radovi Patelisa Milićevića imaju potencijal da dotaknu sve nas i ukazuju na teme koje se tiču svih:

 

-Umetnička dela koja stvara nisu namenjena da teškom rukom obruše realnost na nas, nego suprotno, ona su tu da realnost predstave podnošljivom Nigde određeno, zapravo predstavlja mesto gre prestaju nacionalne pobede, kulturološke nesuglasice i granice zemlja – rekli su o izložbi Patelisa iz Doma omladine Beograda.

 

 

Patelis Milićević rođen je 1997. godine u Iraklionu na grčkom ostrvu Krit, a 2020. godine diplomirao je upravo u Beogradu, na Fakultetu likovnih umetnosti.

 

Jovana Trifuljković je kustoskinja izložbe “Nigde određeno”, koja će biti otvorena sve do 30. januara.

 

U narednom periodu u Galeriji DOB moći ćete da pogledate izložbe Teodore Stojanović ”Dostojno Dostojevskog (1-13. februara), Aleksandre Đukić “Blue narcissus” (14-27.februara), Anje Tončić “Parallax” (1-13. marta), Sare Masnikose “Outside, such a lonely place”(15-17.marta) i Milana Kujundžija “Promenljivih 7915086874” (29.marta – 10.aprila).

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište